Lexus: Verfijnde luxe en hybride gingen nooit zo goed samen

Lexus: Verfijnde luxe en hybride gingen nooit zo goed samen

Lexus pakt uit met twee Belgische premières op het 96e Autosalon te Brussel

Van 12 tot 21 januari kunnen autoliefhebbers opnieuw in Brussel terecht voor het 96e Autosalon. Ook Lexus zal er zijn, en het Japanse luxemerk staat daar met een aantal verfijnde Belgische premières: de nieuwe Lexus LS 500h, de vernieuwde Lexus NX en de CT 200h.

Belgische première: de nieuwe Lexus LS 500h

 

Lexus vindt de luxe-limousine opnieuw uit, met een gedurfd design dat de voordelen van een verlengde vierdeurs-berline succesvol combineert met een laag coupéprofiel. De LS 500h is uitgerust met het nieuwe meerfasige hybridesysteem. Dat zorgt voor meer vermogen en koppel voor een alerter rijgedrag en aangenamere, lineaire acceleraties, vooral vanuit stilstand. Uitgerust met een 3.5 V6-benzinemotor met dubbele intelligente variabele kleppentiming en twee elektromotoren, die garant staan voor een systeemvermogen van 359 pk/264 kW.

 

De LS 500h biedt keuze tussen achter- en vierwielaandrijving. Het nieuwe Global Architecture Luxury-platform garandeert een laag zwaartepunt en ideale gewichtsverdeling. Het bij de F SPORT Line versie verkrijgbare Lexus Dynamic Handling-pakket zorgt voor samenwerking tussen rem-, stuur- en stabiliteitssystemen en uitstekende dynamische prestaties. Daarnaast is de nieuwe LS 500h uitgerust met het Lexus Safety System+: ‘s werelds eerste intuïtieve voetgangersdetectie met actieve stuur-interventies.

 

Naast uitmuntende prestaties, is ook het design volledig Lexus-proof. Het vakmanschap van de Takumi, de ambachtslieden van Lexus, komt bijzonder goed tot zijn recht in de origami-deurpanelen. Traditionele Japanse cultuur en esthetiek verzoend met geavanceerde productietechnieken. De stofplooitechniek ‘Hand Pleats’ werd speciaal voor deze wagen bedacht: er werd vier jaar gewerkt om het driedimensioneel motief te creëren. Het handwerk zorgt voor een subliem effect in de wagen en zal ook te bewonderen zijn in een exclusieve cocktailjurk die Lexus showt tijdens het Autosalon*. Ook de informantes op de stand zullen Japans geïnspireerde jurken dragen, van de hand van Belgisch ontwerpster Eva Janssens.

 

Ook de ‘Omotenashi’, een Japanse vorm van gastvrijheid, is perfect geïntegreerd in het ontwerp van de nieuwe Lexus LS. Met 28-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen, verschillende massage-programma’s geperfectioneerd met behulp van Japanse shiatsu-experts, en zetelverwarming en -verluchting voor- én achteraan, een pneumatische ophanging die zich automatisch in de hoogte aanpast als je wil instappen... reis je niet alleen in stijl maar ook in comfort.

 

* Het exclusieve Origami-kleed zal te bewonderen zijn op 10 januari (persdag), tijdens de nocturnes op 12, 15 en 19 januari en de weekends van 13-14 en 20-21 januari naast de nieuwe Lexus LS 500h op de Lexus-stand, paleis 7, tijdens het Autosalon Brussel.

 

Meer info en foto’s vind je in het uitgebreide persbericht.

 

 

Belgische première van de nieuwe Lexus NX

 

Lexus stak de geraffineerde, sportieve stijl van de NX-crossover, het best verkochte model in het Lexus-gamma,  in een nieuw jasje. Een verbeterde en geüpdate versie van de immens populaire NX-crossover, sinds 2014 goed voor ruim 30% van de Europese Lexus-verkoop. De combinatie van luxe, eigentijds design, een intelligente layout en aangenaam rijgedrag blijft behouden.  Verfijning op het vlak van koetswerk, interieur,  veiligheid en uitrusting maken de nieuwe Lexus NX compleet.

 

Het typische, spoelvormige radiatorrooster kreeg een nieuwe look en sluit zo beter aan op de andere SUV-modellen van Lexus. Door het herwerkte bovenste deel van de voorbumper sluit de stijl vloeiender aan op die van de motorkap en de voordeuren. De ledkoplampen kregen een nieuwe interne opstelling en maken zo plaats voor de adaptieve grootlichten (Adaptive High-beam System, AHS). Nog nieuw zijn de sequentiële richtingaanwijzers, zowel voor- als achteraan.

 

Ook de achterbumper werd aangepast aan het spoelvormige radiatorrooster en benadrukt zo de brede look en het lage zwaartepunt. De nieuwe achterlichtblokken zijn langer, inclusief zwarte afwerking op de L-vormige lenzen. Nieuwe 18” lichtmetalen velgen voor de Privilege Line- en F SPORT Line-modellen, maken de facelift compleet.

 

Binnenin valt de grootte van het centrale multimedia-scherm op: bij het Lexus Premium Navigation-systeem groeit dit scherm van 7” naar 10,3”. Betere ergonomie en gebruiksvriendelijkheid in de bediening zorgen voor meer comfort tijdens het rijden.

 

Met de nieuwe kleuropties en het Lexus Safety System+ - inclusief adaptieve snelheidsregelaar en grootlichten, een rijstrookwaarschuwing en een verkeersbordendetectie - rij je in alle luxe en veiligheid.

 

Meer info en foto’s vind je in het uitgebreide persbericht.

 

 

De vernieuwde Lexus CT 200h: sportief en innovatief

 

De opgefriste en verbeterde Lexus CT 200h, het meest betaalbare model van het merk, is ook voor het eerst op een Belgisch autosalon te zien. Met een vernieuwd eigentijds design is het de perfecte compacte prestige-hybride, die een pittige rijstijl mateloos matcht met milieubewustheid.

 

Het nieuwe honingraatpatroon van het typische spoelvormige radiatorrooster oogt moderner, agressiever en geraffineerder. De geïntegreerde bumper onder het Lexus-logo is verdwenen, net als de horizontale spijlen in het rooster. Bij de Privilege Line en F Sport Line modellen kregen de ‘pijlpuntvormige’ dagrijlichten (DRL) een nieuwe plaats boven de enkelvoudige LED projectiekoplampen en creëren zo continuïteit met de karakterlijnen aan de zijkant van de wagen.

 

Achteraan zien we nieuwe ‘L’-vormige achterlichten, inclusief volledige led-configuratie en heldere led-richtingaanwijzers. De onderkant van de achterbumper, in metaalzilver en zwart gelakt, zet met zijn nieuwe vorm de robuuste uitstraling van de wagen kracht bij. De sportievere velgen, variërend van basisuitvoering 15” tot de donkere 17” metaalkleurige lichtmetalen velgen van de F SPORT, zorgen voor extra cachet.

 

Met zijn hoogkwalitatieve materialen, rijke oppervlakte-texturen en aantrekkelijke ‘vorm volg functie’-filosofie, heeft de CT 200h een van de meest verfijnde interieurs in zijn klasse. Het grotere scherm (10,3”) van het Lexus navigatiesysteem springt in het oog. Nieuwe kleuren en stofcombinaties maken de interieur-facelift compleet. Ook hier werd het Lexus Safety System+ toegevoegd voor meer veiligheid onderweg.

 

Meer info en foto’s vind je in het uitgebreide persbericht.

 

 

Over Lexus Belgium