Koning Filip ontdekt de gloednieuwe Lexus LS 500h op het 96e autosalon in Brussel

Koning Filip ontdekt de gloednieuwe Lexus LS 500h op het 96e autosalon in Brussel

Op 12 januari worden de deuren van het autosalon geopend voor het grote publiek, maar Koning Filip van België kwam reeds op 11 januari een kijkje nemen. Hij had veel belangstelling voor de gloednieuwe Lexus LS 500h. De Lexus LS 500h is het vlaggenschip van het Lexus-gamma en wordt op het autosalon van 2018 voor de allereerste keer in België voorgesteld in zijn hybride versie.

Het betreft een limousine, voorzien van een benzine-motor en twee elektrische motoren, samen goed voor 359pk. Dankzij de hybride motorisatie blijft de uitstoot van deze wagen beperkt, helemaal in lijn met de filosofie van Lexus om het milieu niet al te zwaar te belasten, met daarbij vooral oog op luchtkwaliteit.

De afwerking binnen deze wagen is uiterst luxueus en volledig volgens de Japanse traditie: binnenpanelen in hoogwaardig stof dat manueel werd geplooid volgens de Japanse origami-kunst, een dashboard dat geïnspireerd is op het lijnenspel van de Japanse harp en zetels die verstelbaar zijn in 24 verschillende posities en massages aanbieden volgens de principes van de Shiatsu.

Meer informatie over deze wagen vindt u hier:

https://press.lexus.be/de-nieuwe-lexus-ls-en-het-vakmanschap-van-de-takumi-ambachtslieden#

https://press.lexus.be/lexus-op-het-salon-van-geneve-2017#

https://nl.lexus.be/car-models/ls/#hero

 

Over Lexus:

Lexus werd in 1989 opgericht als zustermerk van Toyota voor  luxueuze wagens. Lexus is het enige merk dat een volledig gamma aan hybride wagens aanbiedt. In België bestaat de verkoop van Lexus voor 99,9% uit hybride wagens. Toyota en Lexus stellen in België samen zo’n 2.750 mensen te werk.

Over Lexus Belgium