Lexus toont twee Belgische premières op Zoute Grand Prix

Lexus toont twee Belgische premières op Zoute Grand Prix

  • Belgische avant-première op de Zoute Grand Prix®

  • Prijzen en CO2 uitstoot zorgen voor laagste belasting op Voordeel Alle Aard in hun segment

  • Volledig gamma van 10 zelfopladende hybride modellen als slim alternatief voor diesel

Lexus presenteert van 4 tot 7 oktober tijdens de Zoute Grand Prix® in Knokke-Heist niet minder dan twee nieuwe modellen in avant-première: de nieuwe hybride urban crossover UX 250h en de nieuwe hybride executive sedan ES 300h.  Daarnaast staat ook het volledige hybride gamma tentoon.

 

UX 250h

Een gedurfd design, een zeer efficiënt zelfopladend hybride systeem, een uitmuntende interieurafwerking en een dynamisch onderstel met laag zwaartepunt… het maakt de nieuwe UX tot een opvallende nieuwe speler in het segment van de compacte premium crossovers.  De volledig nieuwe 2 liter viercilinder benzinemotor met het hybride systeem van de 4e generatie staat garant voor vlotte prestaties met een systeemvermogen van 178 pk. Maar de UX 250h blinkt evenzeer uit door een voor dit segment record lage CO2 uitstoot vanaf 96 g/km(*). Voor zakelijke rijders geeft dit een uiterst lage belasting op VAA vanaf slechts € 43,67 netto per maand (**). Daarmee kan de UX de laagste belasting op VAA in zijn segment voorleggen. Dit is bovendien slechts 3 € per maand meer dan het absolute wettelijke minimum.

De UX 250h zal beschikbaar zijn vanaf € 34.990 BTWi.  Op de topversies kan het hybride systeem ook uitgerust worden met een tweede elektromotor, die zorgt voor een bijkomende aandrijving op de achteras (E-FOUR vierwielaandrijving).

De UX beleeft zijn avant-première op de Zoute Grand Prix. Het grote publiek maakt kennis met de UX tijdens het Autosalon 2019. Vanaf april 2019 verschijnt hij bij de officiële Lexus verdelers in de showroom.

 

ES 300h

De ES is de nieuwe executive sedan van de zevende generatie die voor het eerst ook in West-Europa wordt gecommercialiseerd.  Als elegante berline presenteert deze nieuwe Lexus een ruim en luxueus interieur.  De uitmuntend zittende zetels zorgen voor alle passagiers voor een zeer comfortabele reis.  Dankzij een ultrazuinige 2,5 liter viercilinder benzinemotor met het zelfopladende hybride systeem brengt de ES 300h een totaal systeemvermogen van 218 pk en een CO2 uitstoot vanaf slechts 100 g/km(*).  Geen enkele andere executive sedan in deze klasse kan voor zakelijke rijders zo’n lage belasting op VAA voorleggen: vanaf € 73,86 netto per maand (**).

Met de uitgebreide standaarduitrusting (o.a. een schuifdak, elektrisch verstelbare en verwarmde ProLuxe lederen zetels, Led-verlichting voor- en achter, premium audiosysteem en Lexus Safety System+,…) en de uiterst verzorgde interieurafwerking is de nieuwe ES meer dan ooit een niet te missen alternatief voor de klassieke spelers in het segment van de premium berlines.

De nieuwe ES is beschikbaar vanaf € 47.990 BTWi en beleeft eveneens zijn première op de Zoute Grand Prix.  Vanaf eind december wordt hij verwacht in de showrooms van de officiële Lexus verdelers.

 

Lexus zelfopladende hybrides

Lexus biedt als enige constructeur een volledig gamma luxewagens aan met maar liefst 10 hybride modellen. Als slim alternatief voor diesel biedt de hybride technologie van Lexus een legendarisch hoge betrouwbaarheid, lage gebruikskosten, lage belasting op Voordeel van Alle Aard en een hoge fiscale aftrekbaarheid. Een compromisloos systeem waarbij de bestuurder zijn rijgedrag niet moet aanpassen en dat geen oplaadstress veroorzaakt.

Alle Lexus modellen zijn volledig aangepast in het kader van de nieuwe WLTP normen en alle modellen zijn dan ook zonder problemen te bestellen én leverbaar.

Meer informatie over de nieuwe Lexus UX en Lexus ES is beschikbaar op www.press.lexus.be

 

(*) De hier vermelde CO2 waardes zijn nog onderhevig aan finale homologatie en zijn berekend volgens de Correlated NEDC methode, gebaseerd op WLTP.

(**) Netto te betalen belasting op Voordeel Alle Aard in hoofde van de werknemer.  De raming van de bedrijfsvoorheffing is berekend aan maximumtarief van 53,50%, inclusief forfaitaire vrijstelling voor woon-werkverkeer.

 

 

 

 

 

Over Lexus Belgium