BELGISCHE AVANT-PREMIERE VAN PRESTIGIEUZE LEXUS TOPCOUPE LC IN KNOKKE

BELGISCHE AVANT-PREMIERE VAN PRESTIGIEUZE LEXUS TOPCOUPE LC IN KNOKKE

Speciaal ter gelegenheid van ‘De Nacht van het Zoute’ brengt Lexus zijn prestigieuze luxecoupé naar de Lexus ‘Experience Lounge’ (pop-up store) in Knokke-Heist. Na de wereldpremière van de nieuwe Lexus LC in januari op het autosalon van Detroit en de Europese première in maart op het autosalon van Genève, kunnen autoliefhebbers in België nu in levende lijve kennis maken met dit prijzenbeest[1] van 5 tot en met 16 augustus.

[1] http://pressroom.lexus.com/releases/lexus+lc+500+award+2016+naias.htm

 

De LC 500 vertegenwoordigt een nieuw tijdperk voor Lexus: engineering expertise en expressief design werden verenigd zonder compromis om een vlaggenschip luxe coupé te presenteren. Dit model maakt een krachtig statement over de toekomstige strategie van Lexus en staat symbool voor ons onaflatende streven naar hoogstaand design, uitmuntende prestaties en ouderwets vakmanschap.

De LC 500 deelt veel van de belangrijkste ontwerpelementen, verhoudingen en visuele dynamiek met de concept car waaruit hij inspiratie puurt. Gedefinieerd door een atletische aerodynamische vorm en sensuele welvingen, creëert het vloeiende dak van de LC een lage, brede imposante houding om functie en prestaties te verenigen met gepassioneerde vorm.

De voorste fascia beschikt over een krachtige interpretatie van de typische Lexus “spindle” grille, terwijl de interieurstyling de dynamische luxe van het exterieur van de LC weerspiegelt. De rijpositie is gekalibreerd om u uit te nodigen om vurig, sportief te rijden met intuïtieve controle.

De Lexus LC 500 wordt op de achterwielen aangedreven door een 5,0 liter V8-motor, die 473 DIN pk produceert bij 7.100 tpm. Deze wordt gekoppeld aan een nieuw ontwikkelde automatische transmissie met 10 versnellingen – de eerste ooit in een luxewagen – met schakeltijden die concurreren met die van een transmissie met dubbele koppeling. Deze techniek laat de LC 500 toe prestaties en wendbaarheid te bereiken, die ongewoon zijn voor een 4-persoons coupé, met een versnelling van 0 tot 100 km/u in ong. 4,5 seconden.

 

Naast deze V8 motor zal de LC ook geleverd kunnen worden als LC 500h met een gloednieuwe meerfasige hybride aandrijving.  Hierbij zal een 3,5 liter V6 benzinemotor worden gecombineerd met een krachtige elektromotor en lithium-ion batterij om een systeemvermogen te bereiken van 354 pk bij 6.600 tpm met acceleraties van 0 tot 100 km/u in minder dan 5 sec.

 

De commercialisatie van de LC is voorzien vanaf mei 2017, maar u kan hem nu reeds persoonlijk  komen ontdekken in de Lexus Experience Lounge te Knokke-Heist, van 5 tot en met 16 augustus.

 

Meer informatie over de Lexus LC vindt u hier:

https://press.lexus.be/wereldwijd-debuut-van-gloednieuwe-lexus-lc-500-coupe-op-autosalon-van-detroit-2016#

Naast de LC500, kan u van 5 tot en met 16 augustus ook de Lexus GSF bewonderen in de Experience Lounge: http://nl.lexus.be/car-models/gs/gs-f/#Introduction

 

Over Lexus:

Lexus is het merk dat bij de autokenner bekend staat voor zijn vooruitstrevende luxe voor de milieubewuste levensgenieter. Niet minder dan 99% van de verkochte Lexus modellen in België zijn hybride, en onlangs werd de miljoenste hybride Lexus verkocht wereldwijd.

Lexus is reeds sinds 2005 befaamd om zijn 'full hybrid'-technologie. Ze verlaagt het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot en dus ook de gebruikskosten. Maar ze zorgt ook voor een soepele en opwindende rijervaring met maximaal rijcomfort. In tegenstelling tot ‘plug-in hybrides’, moeten ‘full hybrides’ niet worden opgeladen omdat de batterij automatisch wordt opgeladen tijdens het rijden. Het is dus geen verrassing dat ze de hoogste tevredenheidsscores haalt bij onze klanten", zegt Wim Rommel, Director Lexus Belgium.

 

De ‘full hybrid’-technologie is overigens een uitstekend alternatief voor diesel, onder meer dankzij een zeer lage uitstoot van NOx en een laag voordeel van alle aard. Ter illustratie: de grote luxe hybride SUV RX 450h met 313 pk stoot slechts de helft g/km NOx uit in vergelijking met de kleinste nieuwe dieselwagen op de markt in België met 95 pk (0,017 g/km t.o.v. 0,034 g/km)[1].

 

Daarnaast staat Lexus ook bekend voor de luxueuze afwerking van de wagens, de vrucht van het vakmanschap van de vakmeesters van Lexus, de ‘Takumi’. Dit kleine en uiterst selecte groepje van vakmannen sporen kleine onvolmaaktheden op die enkel zichtbaar zijn voor het geoefend oog. Ze verzekeren ook de kwaliteit van de luxeprocessen, bijvoorbeeld het manueel gladschuren van de basislak voor een diepe en onberispelijke afwerking van de toplaag of het nauwkeurig dichtnaaien met de hand van de lederen bekleding. Ook de oren van de Takumi staan op scherp. Ze luisteren naar de motoren om na te gaan of ze soepel draaien en de beoogde resonantie en toon produceren.

 

De Takumi werken met hart en ziel en elke vakmeester heeft minstens 25 jaar ervaring in de Lexus-fabriek. Wat niet wegneemt dat ook hun vakwerk gecontroleerd wordt. Om vermoeidheid te voorkomen, moeten de Takumi hun tastzin om de twee uur 'opfrissen' om zo nauwkeurig mogelijk te blijven werken. Een onderdeel van de Takumi-opleiding bestaat er trouwens in een kat te vouwen in origami met hun niet-dominante hand in minder dan 90 seconden.

 

 

 

 

Persinformatie

Volgende wagens zijn te bewonderen in de Lexus Experience Lounge:

7 juli tot en met 4 augustus: RC 200t F Sport Line en RX 450h F Sport Line

5 augustus tot en met 16 augustus: LC 500 en GS F

17 augustus tot 2 oktober: IS 300h Dynamic Line en NX 300h Privilege Line

6 tot 9 oktober: LC 500 en LFA

 

Je kan het gebeuren ook volgen via Facebook: www.facebook.com/lexusexperiencelounge

Of via Instagram: www.instagram.com/lexusexperiencelounge

 

Praktisch:

Adres: Lexus Experience Lounge, Zeedijk-Het Zoute 820, 8300 Knokke-Heist

Openingsuren:

Juli en augustus: elke dag van 11u tot 20u, behalve dinsdag (sluitingsdag)

5 augustus, Nacht van het Zoute: 11u tot 22u

September: open op vrijdag, zaterdag en zondag van 11u tot 18u

Oktober: open op 1, 2, 6, 7, 8 en 9 oktober van 11u tot 18u

#lexusexperiencelounge

www.lexus.be

www.press.lexus.be

Contact: Aurélie Gerth, PR Manager Lexus Belgium: aurelie.gerth@lexus.be, 02/386.73.39

 

[1] Bron : www.ecoscore.be

Over Lexus Belgium