ZEVEN VERRASSENDE EIGENSCHAPPEN VAN DE NIEUWE LEXUS UX

ZEVEN VERRASSENDE EIGENSCHAPPEN VAN DE NIEUWE LEXUS UX

Met zijn gewaagde vormen, vlotte prestaties en baanbrekende ideeën tart de nieuwe Lexus UX alles wat hiervoor is verschenen. Wanneer begin 2019 de eerste exemplaren worden afgeleverd, kunnen UX-rijders kennismaken met een cross-over vol vindingrijke technologie en prachtig vakmanschap.

• Samenwerking met neurale wetenschappers om het ultieme portiergeluid van een luxewagen te ontwikkelen

• Door Takumi’s gemaakte stoelen met ‘sashiko’ stiksel zoals gebruikt in traditionele judo- en kendopakken

• Door ‘omotenashi’ geïnspireerde ruitenwissers die stoppen om te voorkomen dat passagiers nat worden

• Geavanceerde meetapparatuur helpt bij nauwkeurige montage door Lexus-vakmensen

 

 

De volgende eigenschappen maken duidelijk hoe ver de ontwerpers, ingenieurs en ambachtsmeesters van Lexus zijn gegaan toen ze de nieuwe UX creëerden:

1. De wetenschap achter het geluid van luxeportieren

Voor elke auto geldt dat de portieren het eerste contactpunt met de bestuurder zijn. De geluidsingenieurs van Lexus, die geen middel onbeproefd lieten in hun zoektocht naar luxe, werkten samen met neurale wetenschappers om het ultieme autoportiergeluid te ontwikkelen. Op basis van onderzoek naar de hersengolven die bij het sluiten van het portier van een luxeauto ontstaan, selecteerde het team exclusieve materialen en paste het de portiervorm met tienden van een millimeter aan om een bevredigend, geruststellend geluid te krijgen. Tot slot luisteren de Takumi-vakmensen van Lexus in een speciale ‘stilteruimte’ of elk UX-portier correct klinkt wanneer het wordt gesloten. Zo nodig, stellen ze de portieren bij voordat de auto de fabriek in Kyushu verlaat.

2. Lederen stoelen met ‘sashiko’ stiksel

De nieuwe UX kan besteld worden met lederen stoelbekleding op basis van ‘sashiko’, een traditionele Japanse stiktechniek die gebruikt wordt om een beschermende wattering op judo- en kendopakken aan te brengen. De vakmensen van Lexus stikken volgens mathematische lijnen die aansluiten bij het perforatiepatroon en de ventilatieopeningen van de stoel voor een opvallend visueel effect dat de karakteristieke grille van de cross-over weerspiegelt. Het resultaat is een subtiele samensmelting van kunst en functionaliteit.

3. Draadloos verlichte ventilatiebedieningsknoppen

Elke ultradunne ventilatieopening in de nieuwe UX heeft één knop om zowel de richting als de intensiteit van de luchtstroom te regelen, wat het gebruiksgemak ten goede komt. De Luxury-uitvoering heeft verlichte ventilatiebedieningsknoppen met een draadloze LED-lichtbron die door elektromagnetische inductie wordt gevoed. Dit geavanceerde maar elegante detail helpt de bestuurder of voorpassagier om in het donker de ventilatiebedieningsknop te vinden. Hoewel de verlichte knop slechts 3 mm in doorsnee is, zorgt deze bovendien voor een geruststellend gevoel van diepte.

 4. Subtiele elektrische raambediening

De elektrisch bediende ramen in de UX gaan beheerst open en dicht om lawaai en trillingen te verminderen, waardoor de sfeer van verfijnde luxe in het interieur wordt versterkt. Om de bestuurder en passagiers te beschermen, hebben alle elektrisch bediende ramen bovendien een speciale voorziening die voorkomt dat hemdsmouwen of kindervingers tussen het raam en de sponning bekneld raken.

5. Ruitenwissers die stoppen voor passagiers

Het wissysteem in de nieuwe UX behoort tot de meest innovatieve in zijn soort: het is niet alleen uitgerust met een automatische sensor, maar kan ook geleidelijk vertragen om de concentratie van de bestuurder niet te verminderen. De ruitenwissers, waarvoor Lexus het principe van ‘omotenashi’ (Japans voor ‘gastvrijheid en beleefde bediening’) heeft gevolgd, stoppen automatisch wanneer een portier wordt geopend om te voorkomen dat passagiers nat worden bij het in- of uitstappen.

 6. Vindingrijke, opvouwbare bagageafscherming

Wanneer de bagageafscherming van de UX niet wordt gebruikt, kan deze als een net opgevouwen en vrijwel zonder hinder in de auto bewaard worden. Deze innovatieve eigenschap benadrukt de klantgerichte manier waarop Lexus met design omgaat.

7. Nauwkeurig gemonteerde achterklep

De montage van elke UX gebeurt door bekwame vakmensen van Lexus, die gebruikmaken van geavanceerde technologie. Om ervoor te zorgen dat de achterklep van de cross-over soepel werkt, worden de klep en de opening eromheen voorafgaand aan de montage op ongeveer 200 referentiepunten gemeten. De gebruikte digitale meetapparatuur kan zelfs minieme verschillen in temperatuur en vochtigheid registreren. Op basis van deze gegevens kunnen de vakmensen van Lexus de achterklep van elke UX dan precies laten passen, zodat deze nog jarenlang perfect open en dicht gaat.

 

Automobilisten die deze en nog veel meer eigenschappen van de nieuwe Lexus UX willen ervaren, kunnen contact met hun plaatselijke Lexus-dealer opnemen om een proefrit aan te vragen: www.lexus.be

 

 

Contacteer ons
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Over Lexus Belgium