Wereldpremière van het Lexus LF-NX Crossover-concept op het Autosalon van Frankfurt

·         Kenmerkend en krachtig design
·         ‘Human Oriented’ interieur met aanraakgevoelige instrumentatie
·         Efficiënte full hybrid aandrijving

De LF-NX, een nieuw middelgroot Crossover-concept van Lexus, zal in wereldpremière voorgesteld worden tijdens het Autosalon van Frankfurt (IAA).  Met dit concept bestudeert Lexus de mogelijkheden voor een middelgrote Crossover binnen het gamma.  

Het LF-NX concept, dat moet bijdragen tot de toonaangevende positie van Lexus op het vlak van full hybride technologie, wordt aangedreven door een nieuwe variant van het Lexus Hybrid Drive systeem, die specifiek ontwikkeld werd voor een SUV.

Het kenmerkende en zeer krachtige design van het LF-NX concept weerspiegelt een verdere evolutie van de Lexus L-finesse designtaal.

De voorkant wordt overheerst door een krachtige interpretatie van de spoelvormige grille van Lexus, uiterst expressieve koplampen met aparte dagrijlichten en een uniek hoekvormig design dat de bumper van de voorvleugel scheidt met een agressieve verticale snit.  

In zijaanzicht zijn de gespierde wielkasten afgewerkt met een zwarte beschermlaag die stedelijke crossovers typeert.  Boven de uitgesproken diamantvormige gordellijn, zorgen het klassieke Lexus ruitdesign en een oplopende lijn voor het dynamische silhouet van een atletische coupé.  

De achterkant is gekenmerkt door uitgesproken achterlichten die zich projecteren naar de onderkant van de bumper, wat zorgt voor een aerodynamische stroomlijn net zoals bij de voorvleugels. 

Het Lexus LF-NX concept is afgewerkt met een nieuwe Brushed Metal Silver kleur die de indruk wekt dat het koetswerk uit één enkel blok metaal is gesneden.

Het interieur is een weerspiegeling van de gespierde buitenkant van de  LF-NX, met uitgesproken en krachtige vormen die een naar de bestuurder gerichte cockpit creëren, gekoppeld aan een ideale ergonomie.

Als voortzetting van het  ‘Human Oriented’ L-finesse design concept, biedt het interieur een perfecte bovenste afleeszone en een onderste bedieningszone die over de verschillende Lexus generaties heen steeds verbeterd werd.

Hierdoor kan er op een intuïtieve manier omgesprongen worden met de spitstechnologie van het voertuig, waaronder aanraakgevoelige bedieningsknoppen en een nieuwe Remote Touch Interface (RTI) met touchpad.

De persconferentie van Lexus vindt plaats op 10 september om 13u00 op de Lexus stand in Hal 8 en wordt opgeluisterd met een show van de sterren van de Lexus “Steps” campagne.

Over Lexus Belgium