VOLLEDIG NIEUWE LEXUS RC F GT3 2017 MAAKT OPWACHTING OP SALON VAN GENÈVE MET OOG OP INTENS RACESEIZOEN

  • De volledig nieuwe RC F GT3 2017 wordt ingezet in kampioenschappen in de Verenigde Staten en Japan, alsook in bepaalde Europese evenementen

  • Europese première op het autosalon van Genève

In 2017 versterkt Lexus zijn focus op de autosport met de RC F GT3. Die moet het prestatie-imago van het merk versterken bij het groeiende publiek van racefans overal ter wereld.

De volledig nieuwe bolide, die intussen werd gehomologeerd door het autosportorgaan FIA, zal deelnemen aan kampioenschappen in de Verenigde Staten en Japan, alsook aan een aantal Europese wedstrijden.

In de Verenigde Staten heeft Lexus twee exemplaren van de Lexus RC F GT3 geleverd aan het 3GT Racing Team, dat actief is in de GTD-klasse van de IMSA WeatherTech SportsCar Championship Series.

In Japan nemen twee wagens deel aan de GT300-klasse van de Super GT Series met het LM corsa team.

Farnbacher Racing en Emil Frey Racing, de twee Europese teams die vorig jaar met een RC F GT3-prototype deelnamen aan de VLN Endurance Series, zullen hun ontwikkeling dit seizoen verderzetten om in de toekomst op een hoger niveau te kunnen deelnemen aan GT3-races. In die context zullen ze in 2017 deelnemen aan enkele Europese races zoals de International GT Open Series.  

Vorig jaar werd Lexus de eerste Aziatische autoconstructeur die een race uit het VLN Endurance Championship won op de Nordschleife van de Nürburgring: een RC F GT3-prototype claimde de totaaloverwinning in de VLN9-race op 8 oktober.

Lexus behaalde vorig jaar ook uitstekende resultaten met de RC F GT500, een andere racewagen op basis van de RC F. De RC F GT500 2016 domineerde vorig jaar de Super GT Series in Japan. Team SARD en piloten Heikki Kovalainen en Kohei Hirate wonnen respectievelijk de teamtitel en de pilotentitel in de GT500-klasse.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Modelnaam         LEXUS RC F GT3

Motor                   5.4 V8

Vermogen            373+ kW (500+ pk)

Koppel                 niet beschikbaar

Transmissie         sequentiële racetransmissie, 6 versn.

Velgen                  13x18 voor, 13x18 achter - centrale bout

Remmen               ijzeren rotors

Wielbasis             2.730 mm

Totale lengte       4.845 mm

Totale breedte     2.030 mm

Totale hoogte      1.270 mm

Leeggewicht        1.300 kg

Contacteer ons
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Over Lexus Belgium