VERKOOPSTART VAN DE GLOEDNIEUWE LEXUS RX: HET AFTELLEN IS BEGONNEN.

VERKOOPSTART VAN DE GLOEDNIEUWE LEXUS RX: HET AFTELLEN IS BEGONNEN.

  • Europese première op 15 september op het autosalon van Frankfurt
  • RX gaat deze maand in productie met de eerste leveringen voorzien voor eind dit jaar
  • RX 450h levert een totaal vermogen van 230 kW/313 pk en stoot vanaf 122 g/km CO2 uit
 

Als meest verkochte model in de 26-jarige geschiedenis van het merk (ongeveer 2,2 miljoen verkochte exemplaren) neemt de RX een derde van de volledige Lexus-verkoop voor zijn rekening.

Lexus, dat altijd baanbrekend en een stap voor is, lanceerde in 1998 de RX, de allereerste SUV die even verfijnd was als een luxeberline. In 2004 ontketende Lexus opnieuw een revolutie met de introductie van de eerste luxehybride ter wereld: de toonaangevende RX 400h. Op 15 september viert de gloednieuwe RX zijn Europese première op het autosalon van Frankfurt 2015.

De combinatie van scherpe lijnen en rondingen van de gloednieuwe RX is een toonbeeld van de meer gedurfde stijl van het model. Dat deelt trouwens dezelfde designtaal als de andere recent gelanceerde modellen van het Lexus-gamma. Aan boord van de RX heerst een onverstoorbaar evenwicht tussen luxe, ruimte en functionaliteit.

Onder de motorkap produceert de volledig herwerkte 3,5-liter V-6 hybridemotor met directe injectie voortaan een totaal vermogen van 230 kW/313 pk. De RX 450h kan een gemiddeld brandstofverbruik vanaf 5,3 l/100 km en een CO2-uitstoot vanaf 122 g/km voorleggen. In België en Luxemburg is er ook een nieuwe motor beschikbaar: de RX 200t met een 2,0-liter turbobenzinemotor van 175 kW/238 pk.

Daarnaast krijgt deze innovatieve en gesofisticeerde luxe cross-over nieuwe functies en technologieën mee.  Zo kan hij bijvoorbeeld worden uitgerust met een groot head-up display (240 x 90 mm), een centraal Lexus Premium Navigation-systeem van 12,3 inch dat gebruik maakt van de nieuwste Remote Touch-controller, een 360°-camera Panoramic View Monitor, een intelligente achterklep en een draadloze lader voor smartphones. Een uitrusting waarmee hij zich meteen positioneert als het beste SUV-aanbod van Lexus tot nog toe.

De nieuwe RX blijft trouw aan Lexus’ engagement op het vlak van veiligheid en tilt de actieve en passieve veiligheid naar een aanzienlijk hoger niveau. Enkele van deze nieuwe verbeteringen zijn de opgewaardeerde koetswerkstructuur, die het globale passieve veiligheidsniveau van de RX verhoogt, en het Lexus Safety System +.  Dat uitgebreide systeem behoort tot de standaarduitrusting en helpt aanrijdingen aan de meest uiteenlopende snelheden te voorkomen of probeert de gevolgen ervan te beperken. Het omvat tevens een rijstrookassistent, verkeersbordenherkenning en een snelheidsregelaar met radartechnologie voor alle snelheden.

De prijzen van de RX – die deze maand in productie gaat – wedijveren met die van de andere modellen in zijn segment. Met zijn uitgebreide standaarduitrusting en de beschikbare opties is de nieuwe RX 450h een uitermate interessant alternatief voor zijn traditionele dieselconcurrenten. Dankzij zijn lage CO2-uitstoot en aantrekkelijke prijszetting kunnen professionele gebruikers rekenen op een van de laagste belastingen op het Voordeel van Alle Aard (VAA) in het segment.

De eerste leveringen zijn voorzien voor eind dit jaar. De pre-sales activiteiten bij de officiële Lexus verdelers in België en Luxemburg zijn alvast van start gegaan.

Bijlage: Overzicht prijzen en uitrusting van de Lexus RX 200t en RX 450h voor België

Over Lexus Belgium