VERKOOPCIJFER VAN LEXUS HYBRIDE SUV's BEREIKT MIJLPAAL VAN KWART MILJOEN IN EUROPA

VERKOOPCIJFER VAN LEXUS HYBRIDE SUV's BEREIKT MIJLPAAL VAN KWART MILJOEN IN EUROPA

 

•    Lexus Europa kondigt aan dat de verkoop van zijn hybride SUV/crossover-modellen in Europa de kaap van 250.000 eenheden heeft overschreden
•    Dit aantal werd eind februari 2020 gehaald en omvat de cumulatieve verkoop van RX, NX en UX hybride modellen sinds de lancering in 2005 van de RX 400h, de eerste hybride luxewagen ter wereld
•    SUV/crossover-modellen vormen nu de kern van het Lexus modellenassortiment

De Europese verkoop van Lexus hybride SUV's heeft de kaap van een kwart miljoen eenheden overschreden. Dit aantal, dat eind februari werd gehaald, staat voor de cumulatieve verkoop sinds de introductie in 2005 van de RX 400h, de eerste hybride luxewagen ter wereld.

Met de lancering van het originele RX-model in 1998 was Lexus een pionier in het concept van luxe-SUV's. Sinds die revolutionaire innovatie werden nieuwe modellen geïntroduceerd en werden de prestaties van deze marktleidende hybride elektrische technologie constant verbeterd. Met keuze uit meer modellen en een stijgende vraag van de klant naar elektrische aandrijflijnen met superieure efficiëntie, is de groei van de jaarlijkse verkoopvolumes alleen maar versneld.

Als het langst bestaande model is de grote RX luxe-SUV met 127.203 eenheden goed voor meer dan de helft van de totale hybrideverkoop. In zijn vierde generatie heeft de RX nu als extra troef een versie met zeven zitplaatsen, de RX L. 
De middelgrote NX, die in 2014 werd gelanceerd, werd 101.137 keer verkocht, terwijl de recentste toevoeging aan het assortiment, de UX compacte crossover, een goede start heeft gekend sinds zijn introductie in 2019 met een verkoopvolume van 22.171 eenheden, waardoor dit momenteel het best verkopende model van het merk is.
 

Over Lexus Belgium