“Rewind” wint de Lexus Design Award 2022

“Rewind” wint de Lexus Design Award 2022

Het bewegingstracerende instrument “Rewind” van de Singaporese ontwerper Poh Yun Ru is geselecteerd als winnaar van de 2022 LEXUS DESIGN AWARD. Het draagt bij tot een betere toekomst via drie kernprincipes: anticiperen, innoveren en fascineren.

“Rewind” is ontworpen om herinneringen op te roepen en maakt gebruik van een bewegingstracerend instrument dat senioren met dementie begeleidt bij het opnieuw uitvoeren van vertrouwde gebaren en handelingen. Deze handelingen worden dan op een gekoppeld apparaat weergegeven als audiovisuele feedback die de herinnering aanspreekt.

Poh Yun Ru is een sociaal geëngageerd productontwerper uit Singapore die een positieve bijdrage aan de samenleving wil leveren door het leven van anderen te verbeteren. Door het leven in een cultureel rijke en diverse samenleving ziet zij design als een methodologie om intuïtieve en inclusieve oplossingen te ontwikkelen voor mensen uit alle segmenten van de samenleving.

Na haar nominatie zei Poh Yun Ru: “Ik voel me enorm dankbaar dat Rewind nu een stap dichterbij is om het leven van meer mensen te verbeteren. Dit zou niet mogelijk geweest zijn zonder de niet aflatende steun van mijn mentoren, mijn team van toegewijde ingenieurs, programmeurs, gezondheidszorgdeskundigen en gebruikers. Deze kans van LEXUS DESIGN AWARD om van een project een echt product te maken, was ronduit geweldig, en ik voel me bemoedigd dat ik zoveel gepassioneerde ontwerpers van over de hele wereld heb mogen ontmoeten en van hen heb kunnen leren. Het was zo’n lonende en inspirerende reis en ik ben verheugd om door te gaan met ontwerpen voor een betere wereld en een betere toekomst voor iedereen.”

“Rewind” werd geselecteerd uit zes LEXUS DESIGN AWARD 2022-finalisten. Hun projecten zullen worden gepresenteerd op de Lexus-expositie tijdens de Milan Design Week 2022, ’s werelds grootste designevenement, dat begin juni wordt gehouden.

Over de Lexus Design Award

De LEXUS DESIGN AWARD werd geïntroduceerd in 2013 en is een internationale wedstrijd voor aankomende ontwerpers van over de hele wereld. Het doel van de award is om een bijdrage te leveren aan de samenleving door het ondersteunen van ontwerpers en makers wiens werk het potentieel vertoont om een betere toekomst vorm te kunnen geven. Zes finalisten krijgen de unieke kans om prototypes van hun ontwerpen te maken onder begeleiding van toonaangevende designers. De LEXUS DESIGN AWARD biedt wereldwijde media-aandacht om de professionele carrière vooruit te helpen.

 

Ellen De Wilde PR Manager Toyota & Lexus BeLux

 

Lifestyle
Over Lexus Belgium