MEERFASIGE HYBRIDESYSTEEM VOOR LEXUS VLAGGENSCHIP, DE NIEUWE LS 500h

  • Meerfasig hybridesysteem van Lexus gebruikt als aandrijving voor nieuwe topberline LS 500h, die wereldpremière beleeft in Genève

  • Ultraperformant hybridesysteem brengt ongekend rijplezier, krachtigere acceleraties, meer tractie en lager verbruik

  • Hogere kruissnelheden mogelijk in zuiver elektrische stand – tot 140 km/u

  • Prestaties in combinatie met bekende soepelheid, stille werking en verfijning van Lexus Hybride Drive

De nieuwe luxeberline Lexus LS 500h zal de vruchten plukken van het meerfasige hybridesysteem van het merk, een baanbrekende technologie die de prestaties en aantrekkingskracht van de hybrideaandrijving naar ongekende hoogten tilt. De nieuwe LS 500h beleeft op 7 maart zijn wereldpremière op het Autosalon van Genève.

Het systeem, dat voor het eerst werd geïnstalleerd in de aandrijving van de nieuwe luxecoupé LC 500h, biedt tal van voordelen, zoals een verbeterde gasrespons, lagere toerentallen voor hoge kruissnelheden en de mogelijkheid om hogere snelheden (tot 140 km/u) te halen in de zuiver elektrische modus.

Tegelijk werden de globale efficiëntie en emissies verbeterd zonder daarbij te raken aan de soepele, stille en geraffineerde aandrijving waarvoor de hybridemodellen van Lexus bekendstaan.

Het meerfasige hybridesysteem voegt een schakelsysteem in vier fasen toe aan de hybrideaandrijving van de LS 500h, dat bestaat uit de 3.5 V6 Dual VVT-i-benzinemotor en twee elektromotoren. Dat resulteert in een directere respons op de gasinput, een troef die vooral tot haar recht komt bij het vertrekken vanuit stilstand.

Hoewel de aandrijving een schakelsysteem met vier fasen omvat, simuleert ze het rijgevoel van een tientrapsautomaat zoals die van de 3.5 twin-turbo V6-benzinemotor uit de LS 500, met een lineair, direct en continu acceleratiegevoel dat het rijplezier ten goede komt.

De persconferentie van Lexus vindt plaats op 7 maart om 12:45 uur op de Lexus-stand (nummer 4211) in Hall 4 (Palexpo).

Over Lexus Belgium