MAAK U KLAAR OM TE RACEN MET DE NIEUWE LEXUS RC F 'VIRTUAL REALITY DRIVING EXPERIENCE'

MAAK U KLAAR OM TE RACEN MET DE NIEUWE LEXUS RC F 'VIRTUAL REALITY DRIVING EXPERIENCE'

  • Digitale 360°-ervaring geeft gebruikers de opwinding van een ultrasnelle achtervolging op het wereldbefaamde Ascari-circuit in Marbella
  • Toonaangevende app werkt met hoofdtelefoon van Oculus Rift, Google Cardboard VR-viewer en de VR-streamingfunctie van YouTube

De opwinding en het rijplezier aan het stuur van de Lexus RC F werd vereeuwigd in een nieuwe ervaring die virtuele realiteit gebruikt om iedereen te laten proeven van wat de jongste volbloed uit het exclusieve, hyperperformante F-gamma van Lexus zo bijzonder maakt.

Met behulp van de nieuwste 'virtual reality'-technologieën creëerde Lexus een scenario boordevol actie, waarbij de gebruiker met de nieuwe RC F deelneemt aan een hogesnelheidsachtervolging op een racecircuit.

Om gebruikers maximaal onder te dompelen in deze unieke ervaring werd de actie live gefilmd op het exclusieve Zuid-Spaanse Ascari-circuit. Daartoe gebruikte de crew een hele reeks van camera's binnen en buiten de auto en langs het circuit om kwalitatieve digitale 360°-beelden te filmen.

Het resultaat komt zo dicht mogelijk in de buurt van de snelheid, het weggedrag en de klankervaring van de 475 pk sterke RC F zonder dat men effectief in de cockpit zit. U kunt zelfs kiezen tussen een soepele of agressieve rijstijl op maat van uw persoonlijke voorkeuren.

De ervaring wordt aangeboden als smartphone-app voor iOS en Android en kan afzonderlijk worden gebruikt of met de Google Cardboard VR-viewer. Voor een nog indrukwekkendere ervaring is er ook een Oculus Rift VR-versie beschikbaar. Bovendien kunt u de 360°-film van de RC F ook bekijken met de nieuw geïntroduceerde 360°-videostreamingfunctie die YouTube onlangs heeft geïnstalleerd (momenteel enkel beschikbaar voor Chrome-browsers). Lexus heeft de RC F-ervaring gelanceerd op het autosalon van Genève 2015 en zal mensen tijdens belangrijke zomerevenementen overal in Europa de kans geven om de virtuele race-ervaring te beleven.

Lexus ontwierp ook een specifieke versie van Google Cardboard, die binnenkort beschikbaar wordt.

Spiros Fotinos, hoofd van de dienst marketing van Lexus Europe, verklaarde: “Bij Lexus zijn we vastbesloten om de grenzen te verleggen in alles wat we doen, van het ontwerpen van onze auto's tot de manier waarop we onze producten aan de man brengen. Voor de RC F hebben we een fantastische 'virtual reality'-ervaring uitgewerkt die iedereen overal kan bekijken en delen, zonder de klassieke hardware-beperkingen. Het realisme, de beschikbaarheid op diverse platformen en de 360°-streamingfunctie van YouTube maken deze video tot een echte wereldprimeur.”

De smartphone-app voor de RC F is vanaf nu te downloaden in de App Store en op Google Play (zoek naar: Lexus RC F). Voor meer informatie kunt u ook terecht op http://www.lexus.eu/rcf/#RaceTheLexusRCF.

De RC F, die sinds eind 2014 op de markt is, is een prestigieuze sportcoupé, geboren en getogen op de befaamde Fuji Speedway in Japan en geïnspireerd door de geavanceerde technologieën en prestaties van de supersportwagen Lexus LFA.

Over Lexus Belgium