Lexus@Brussels Motorshow 2015

 • Belgische première Lexus RC F
 • Eerste Belgische salon voor de NX 300h, lancering van de NX 200t
 • 25 jaar Lexus in België:  lancering ‘25th Anniversary Editions’

Op het salon in januari presenteert Lexus de RC F als Belgische première.  Deze sportcoupé plaatst zich binnen het Lexus gamma tussen de IS sportsedan en de GS executive sedan.  De combinatie van een hoogtoerige 5 liter V8 met 477 pk met een uitgekiend chassis en opvallend vormgegeven carrosserie met ultra hoge stijfheid geeft de RC F alle troeven om Lexus op de kaart te zetten als producent van volbloed sportwagens.  Met een topsnelheid van 270km/u en acceleratiecijfers van 4.5 sec. voor de sprint van 0 tot 100 km/u beantwoordt de RC F volledig aan de eisen van liefhebbers van sportieve coupés.  Maar hij blijft bovenal een échte Lexus: hoog zitcomfort, uitermate verzorgde afwerking, zeer uitgebreide standaarduitrusting en legendarische betrouwbaarheid.

Lexus staat natuurlijk ook voor meer dan 10 jaren ervaring in hybride aandrijving.  Als hybride pionier in de premium marktsegmenten is Lexus het enige merk dat een breed gamma van 6 verschillende modellen aanbiedt met benzine hybride als volwaardig dieselalternatief.  In 2015 komt daar een 7e model bij.  De lancering van de RC F wordt op het salon immers ook gebruikt om van deze coupé aan de bezoekers nog een bijkomende versie aan te kondigen, nl. de RC 300h, ’s werelds eerste hybride luxe sportcoupé.    Deze neemt de reeds bekende aandrijving van de IS 300h en GS 300h over en zal gecommercialiseerd worden in de herfst van 2015.

De nieuwe NX kent sinds zijn lancering in oktober 2014 een uitermate succesvolle Belgische verkoop en is op weg om Lexus’ bestseller te worden.  Het aantal bestellingen overtreft de verwachtingen. Onder meer dankzij het succes van deze NX behaalt Lexus in België en Luxemburg in 2014 een record jaarverkoop van 1.350 eenheden en stijgt daarmee met 31% in een dalende markt.

 Het Salon betekent voor de NX de tweede fase van zijn lancering.  Deze tweede fase kondigt meteen ook een tweede motorversie aan, nl. de NX 200t.  Deze wordt aangedreven op de 4 wielen door een splinternieuwe 2 liter 4 cilinder turbo benzinemotor, die 238pk levert en een koppel van 350 Nm, gekoppeld aan een automatische 6-versnellingsbak.  Deze versie wordt aan het Belgische gamma toegevoegd om een antwoord te bieden aan de prille, maar groeiende vraag naar versies met benzinemotor.  De NX 200t is weliswaar fysiek niet aanwezig op het salon (de productie start immers pas in december 2014), maar dit nieuwe model is vanaf heden bestelbaar en alle gegevens zullen op het salon aanwezig zijn om de bezoekers te informeren.

 In januari 2015 is het 25 jaren geleden dat Lexus op de Belgische markt werd gelanceerd.  Om dit te vieren, brengt Lexus een speciale reeks op de markt onder de naam ‘25th Anniversary Edition’ van de CT 200h, de IS 300h, de GS 300h en de RX 450h.  Van de RX 450h werd reeds in de loop van 2014 een speciale reeks gecommercialiseerd; die wordt onder de nieuwe naam ongewijzigd verdergezet en is aanwezig op de Lexus stand op het salon.  De drie andere modellen (niet tentoongesteld op het salon) nemen in grote mate de uitrusting over van de succesvolle versie ‘Executive Line’, maar bieden daarenboven de belangrijkste uitrustingskenmerken van de F SPORT Line, met o.a. specifieke voorbumper en grille, sportzetels, aluminium sierstukken in het interieur, sportieve aluminium velgen en bredere banden enz…  Deze speciale reeks wordt aan scherpe netto prijzen gecommercialiseerd, wat deze Lexus modellen nog meer dan anders een uitzonderlijk interessant aanbod maken op het vlak van prijs/uitrusting en belasting op voordeel alle aard.

 

  • Modellen aanwezig op de Lexus stand
   • RC F
   • NX 300h Executive Line
   • NX 300h Privilege Line
   • NX 300h F SPORT Line
   • RX 450h 25th Anniversary Edition
  • ‘Salonnieuws’, maar niet aanwezig op de stand
   • RC 300h
   • NX 200t
   • 25th Anniversary Editions van CT 200h, IS 300h en GS 300h
   •  

Dit jaar verhuist de Lexus stand naar Paleis 7.

 

 

Over Lexus Belgium