Lexus vernieuwt zijn luxe plezierjacht de LY680

Lexus vernieuwt zijn luxe plezierjacht de LY680

  • Het vernieuwde luxe plezierjacht van Lexus heeft een grotere flybridge en zwemplatform, waardoor er meer ruimte is om te genieten en te ontspannen. ​ ​ ​ ​
  • De productie wordt verzorgd door de Horizon Group, die haar reputatie heeft gevestigd met geavanceerde, door de bouw van superjachten geperfectioneerde technologie.

Lexus wil een luxe lifestylemerk zijn en zijn paradepaardje, het luxe plezierjacht, belichaamt de ‘Crafted’-designfilosofie van het bedrijf.

Het luxe plezierjacht van Lexus, de LY650, is doorontwikkeld tot de nieuwe LY680, die een aantal interessante verbeteringen omvat. De LY680 geeft uitdrukking aan deze filosofie door veel aandacht te besteden aan elk detail om de verwachtingen van klanten te overtreffen en een unieke ervaring te bieden die zelfs op zee hun zintuigen stimuleert.

Het luxe plezierjacht moet aanvoelen als een schuilplaats op volle zee en een ruimte bieden waar veeleisende klanten zich vrij en op hun gemak kunnen voelen. Het exterieur belichaamt de ‘L-finesse’-designfilosofie van Lexus en het interieur is tot in de kleinste details verzorgd om een comfortabele leefruimte te bieden. Lexus mikt qua prestaties op vertrouwenwekkende vaareigenschappen, met een stabiele wendbaarheid, een uitstekend comfort en een stille werking.

De productie wordt verzorgd door de Horizon Group, die haar reputatie heeft gevestigd met geavanceerde, door de bouw van superjachten geperfectioneerde technologische vaardigheden. Door de constructieve vaardigheden van de Horizon Group te combineren met de productiemethoden voor jachten op basis van het TPS*1, zijn de sterke punten van beide merken gebruikt om verdere verbeteringen te realiseren.

Vergroting van flybridge en zwemplatform biedt meer ruimte om te genieten en te ontspannen

De vernieuwde LY680 tilt luxe naar een hoger niveau. De flybridge is met 1.400 mm verlengd en heeft een ruime loungebank en een barbecuegrill*2, zodat gasten kunnen ontspannen en van de frisse zeebries kunnen genieten. Bovendien is het zwemplatform met 700 mm verlengd, waardoor het mogelijk is om een groot aantal offshore-activiteiten, zoals jetskiën, te beoefenen.

Productie wordt verzorgd door de Horizon Group

De Horizon Group, die de LY680 zal bouwen, is een toonaangevend merk voor luxe plezierjachten in Azië en is gespecialiseerd in het bouwen van plezierjachten op bestelling met behulp van geavanceerde technologie en uitstekende productiemethoden. De combinatie van een strakke, door de ‘L-finesse’-designfilosofie van Lexus geïnspireerde styling en de productiemogelijkheden van de Horizon Group, die ontwikkeld zijn door de bouw van superjachten, benut de sterke punten van beide merken om een werkelijk spectaculair plezierjacht te creëren.

Vanaf 21 maart 2024 worden bestellingen alleen nog in Japan geaccepteerd via verkoopkantoren van Toyota Marine en andere geselecteerde dealers *3.

Belangrijkste specificaties van de LY680

Totale lengte

[m]

20,66

Totale breedte

[m]

5,76

Motor

Type

Twin Volvo IPS 1350/1050

Inhoud van brandstoftank

[L]

4.012

Inhoud van drinkwatertank

[L]

852

Aantal kamers

-

3 kamers (6 bedden)

Aantal passagiers

-

15

*1 Toyota Production System

*2 Optionele instelling

*3 Levering is gepland voor het voorjaar van 2026. Op basis van de vraag van klanten wordt de verkoop in andere buitenlandse markten in de toekomst overwogen.

Ellen De Wilde PR Manager Toyota & Lexus BeLux
Lifestyle
Over Lexus Belgium