Lexus 'Popt' deze zomer 'up' in Knokke

Lexus 'Popt' deze zomer 'up' in Knokke

Deze zomer zal je het merk Lexus kunnen bewonderen in de Lexus ‘Experience Lounge’ (pop-up store) die zonet zijn deuren heeft geopend op de zeedijk in Het Zoute in Knokke-Heist. Je kan er de nieuwste Lexus modellen ontdekken, het nieuwe toekomstige design van de Lexus showrooms, een Belgische première, zomerpromoties, en meer. Maar neem vooral ook de tijd om te ontspannen en te ontsnappen aan de alledaagse drukte. Neem dus zeker plaats op het fantastische terras en geniet van een drankje en Aziatisch geïnspireerde tapa’s.

Lexus is het merk dat bij de autokenner bekend staat voor zijn vooruitstrevende luxe voor de milieubewuste levensgenieter. Niet minder dan 99% van de verkochte Lexus modellen in België zijn hybride, en onlangs werd de miljoenste hybride Lexus verkocht wereldwijd.

Lexus is reeds sinds 2005 befaamd om zijn 'full hybrid'-technologie. Ze verlaagt het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot en dus ook de gebruikskosten. Maar ze zorgt ook voor een soepele en opwindende rijervaring met maximaal rijcomfort. In tegenstelling tot ‘plug-in hybrides’, moeten ‘full hybrides’ niet worden opgeladen omdat de batterij automatisch wordt opgeladen tijdens het rijden. Het is dus geen verrassing dat ze de hoogste tevredenheidsscores haalt bij onze klanten", zegt Wim Rommel, Director Lexus Belgium.

 

De ‘full hybrid’-technologie is overigens een uitstekend alternatief voor diesel, onder meer dankzij een zeer lage uitstoot van NOx en een laag voordeel van alle aard. Ter illustratie: de grote luxe hybride SUV RX 450h met 313 pk stoot slechts de helft g/km NOx uit in vergelijking met de kleinste nieuwe dieselwagen op de markt in België met 95 pk (0,017 g/km t.o.v. 0,034 g/km)*.

 

Daarnaast staat Lexus ook bekend voor de luxueuze afwerking van de wagens, de vrucht van het vakmanschap van de vakmeesters van Lexus, de ‘Takumi’. Dit kleine en uiterst selecte groepje van vakmannen sporen kleine onvolmaaktheden op die enkel zichtbaar zijn voor het geoefend oog. Ze verzekeren ook de kwaliteit van de luxeprocessen, bijvoorbeeld het manueel gladschuren van de basislak voor een diepe en onberispelijke afwerking van de toplaag of het nauwkeurig dichtnaaien met de hand van de lederen bekleding. Ook de oren van de Takumi staan op scherp. Ze luisteren naar de motoren om na te gaan of ze soepel draaien en de beoogde resonantie en toon produceren.

 

De Takumi werken met hart en ziel en elke vakmeester heeft minstens 25 jaar ervaring in de Lexus-fabriek. Wat niet wegneemt dat ook hun vakwerk gecontroleerd wordt. Om vermoeidheid te voorkomen, moeten de Takumi hun tastzin om de twee uur 'opfrissen' om zo nauwkeurig mogelijk te blijven werken. Een onderdeel van de Takumi-opleiding bestaat er trouwens in een kat te vouwen in origami met hun niet-dominante hand in minder dan 90 seconden.

 

Volgende wagens zullen vanaf nu te bewonderen zijn in de Lexus Experience Lounge:

7 juli tot en met 4 augustus: RC 200t F Sport Line en RX 450h F Sport Line

5 augustus tot en met 16 augustus: LC 500 en GS F

17 augustus tot 2 oktober: IS 300h Dynamic Line en NX 300h Privilege Line

6 tot 9 oktober: LC 500 en LFA

 

Je kan het gebeuren ook volgen via Facebook: www.facebook.com/lexusexperiencelounge

Of via Instagram: www.instagram.com/lexusexperiencelounge

 

Praktisch:

Adres: Lexus Experience Lounge, Zeedijk-Het Zoute 820, 8300 Knokke-Heist

Openingsuren:

Juli en augustus: elke dag van 11u tot 20u, behalve dinsdag (sluitingsdag)

September: open op vrijdag, zaterdag en zondag van 11u tot 18u

Oktober: open op 1, 2, 6, 7, 8 en 9 oktober van 11u tot 18u

#lexusexperiencelounge

www.lexus.be

www.press.lexus.be

Contact:Aurélie Gerth, PR Manager Lexus Belgium: aurelie.gerth@lexus.be, 02/386.73.39

Over Lexus Belgium