LEXUS PASSEERT DE MIJLPAAL VAN ÉÉN MILJOEN VERKOCHTE AUTO’S IN EUROPA

LEXUS PASSEERT DE MIJLPAAL VAN ÉÉN MILJOEN VERKOCHTE AUTO’S IN EUROPA

 

•    Mijlpaal valt samen met 30-jarig jubileum van Lexus in Europa*
•    Merk debuteerde in 1990 met één model
•    Huidig succes gebaseerd op zelfopladende hybride aandrijving, kenmerkende styling en toonaangevende customer care en klantenservice  

Lexus heeft de mijlpaal van één miljoen verkochte auto’s bereikt in Europa: de magische grens van zeven cijfers werd in september doorbroken. Dit wapenfeit valt samen met de 30ste verjaardag van Lexus’ aanwezigheid in Europa.

Het valt ook samen met de introductie van de UX 300e, zijn eerste Battery Electric Vehicle, in een aantal Europese markten, waarmee een nieuw tijdperk in de geschiedenis van het merk begint.

In 1990, slechts een paar maanden na het werelddebuut in de Verenigde Staten, begon Lexus in Europa met één model, de LS 400, waarvan er 1158 werden verkocht. Ondanks dit bescheiden begin gaf Lexus hiermee het startsein voor een transformatie van het topsegment van de automarkt. Door de prestaties, zuinigheid en geavanceerde uitrusting van de LS kreeg het begrip luxeauto een andere betekenis.
Tegelijkertijd kwam Lexus met een nieuwe benadering van customer care en klantenservice die voortdurend als maatstaf heeft gediend voor de internationale auto-industrie. Doordat Lexus de traditionele Japanse omotenashi-principes volgt (een klant met dezelfde zorg en hoffelijkheid behandelen als een gast in eigen huis), blijft uitmuntende service een centraal element van het merk.
In plaats van de gevestigde normen van de markt te volgen, heeft Lexus vanaf het begin zijn eigen koers gevaren, niet in de laatste plaats door de leiding te nemen bij de ontwikkeling van zelfopladende hybride aandrijvingen. Het merk introduceerde in 2005 ’s werelds eerste luxe hybride auto, de RX 400h SUV, en heeft de technologie sindsdien verder ontwikkeld om de prestaties, het brandstofverbruik, de emissies en het rijplezier nog verder te optimaliseren. De één miljoen auto’s die Lexus in Europa op de weg heeft gezet, bestonden voor maar liefst 45% uit hybrides. Alle Lexus-modellen zijn ondertussen als hybride verkrijgbaar en de verkoop van deze varianten neemt gestaag toe: momenteel zijn ze goed voor 96% van de totale verkopen in West-Europa.

Lexus heeft ook goed de veranderende consumentenbehoeften en -voorkeuren gevolgd door nieuwe modellen te ontwikkelen die bij markttrends aansluiten. Hierdoor is de nadruk komen te liggen op SUV- en crossover-modellen, waarvan Lexus in Europa al 550.000 stuks heeft verkocht. Het assortiment omvat tegenwoordig de RX, het model dat feitelijk de markt voor luxe SUV’s heeft doen ontstaan, de speciaal ontworpen RX L zevenzitter, de middelgrote NX en de compacte UX urban crossover, die in 2019 werd uitgebracht en snel uitgroeide tot de bestseller van het merk in Europa. In Rusland en andere Oost-Europese markten verkoopt Lexus ook de grote LX en de robuuste GX. Samen zijn deze modellen op dit moment goed voor meer dan 80% van de Lexus-verkopen in Europa.
Het belang van rijplezier is niet genegeerd, zoals blijkt uit een reeks prestatiegerichte Lexus-modellen met de aanduiding ‘F’. Daaronder bevinden zich de handgemaakte, uiterst exclusieve LFA V10-supercar en de RC F coupé, die tegenwoordig meedoet aan internationale GT-races. Het karakter van deze speciale modellen is direct terug te vinden in de standaardmodellen in de vorm van de sportief gestylede en gebouwde F SPORT-uitvoeringen.

Lexus heeft zich ook buiten de autowereld ontwikkeld tot een luxemerk, dat uitmuntend vakmanschap bevordert, talentvolle jonge ontwerpers ondersteunt via de International Lexus Design Award en zijn klanten helpt om fantastische dingen te ontdekken en beleven.

*De verkopen van Lexus Europa omvatten West-Europa (landen van de Europese Unie, Groot-Brittannië, Noorwegen, IJsland en Zwitserland) en de volgende Oost-Europese markten: Rusland, Oekraïne, Kazachstan, Kaukasusregio, Turkije en Israël.
 
Totale Lexus-verkopen in Europa:
Model    Introductiejaar          Verkochte eenheden per 30 september 2020

LS          1990                             35.059
GS         1993                             74.998
IS           1999                           202.210
RX          2000                          289.284
SC          2001                              6.202
LX          2002                             58.234
GX          2010                            14.862
ES          2010                             26.949
CT          2011                             97.637
LFA         2011                                    38
NX          2014                           155.366
RC          2015                               7.083
LC          2017                                1.816
UX          2019                             32.972
TOTAAL                                  1.000.710

Contacteer ons
Stephan Lesuisse Press Events Manager, TOYOTA & LEXUS BELUX
Stephan Lesuisse Press Events Manager, TOYOTA & LEXUS BELUX
Over Lexus Belgium