Lexus op het salon van Genève 2014

Lexus op het salon van Genève 2014

De nieuwe Lexus RC coupé en de prestatiegerichte RC F zullen in Europese première voorgesteld worden op het salon van Genève 2014, terwijl de F SPORT versie van de RC en het RC F GT concept voor het allereerst te bekijken zijn.

RC F – Europese première

De prestatiegerichte RC F, die in de loop van de herfst op de Europese markt verschijnt, heeft een 5.0 l  motor die meer dan 450 pk en 520 Nm aan trekkracht naar de achterwielen stuurt. Deze motor is dan ook de krachtigste V8 die Lexus ooit ontwikkelde.

Om al deze kracht optimaal te kanaliseren, combineert de RC F een nieuwe afgestelde 8-trappen automatische versnellingsbak met ‘s werelds eerste montage van een Torque Vectoring Differential (TVD) in een achterwielaangedreven coupé met motor vooraan. Dit bevordert de tractie en de controle voor uitzonderlijke prestaties en rijgedrag.

Voor het eerst in een Lexus, maakt de RC F gebruik van een Atkinson cyclus waarmee er bij constante snelheden minder brandstof verbruikt wordt. Wanneer de bestuurder de motor hoog de toeren injaagt, schakelt de wagen automatisch over naar een Otto cyclus  voor extra prestaties.

RC in F SPORT LINE versie(*)

De F SPORT versie van de Lexus RC voegt sportieve en agressieve exterieur- en interieurtoetsen toe aan de coupé en biedt ook een verbeterd weggedrag.  

Het nieuwe RC modelgamma biedt ook de laatste nieuwe Lexus technologie waaronder de nieuwe Remote Touch Interface (RTI) met aanraakbediening.

Racing concept RC F GT3

Het nieuwe RC F GT3 concept is een hint naar de projecten van Lexus om een voertuig aan te bieden in GT3 series.

ANDERE TENTOONGESTELDE WAGENS

Een selectie van andere F SPORT Line modellen zal ook tentoongesteld worden zoals de RX 450h F SPORT Line, de CT 200h F SPORT Line en de IS 300h F SPORT Line. Bovendien zullen de Privilege Line  versie van de CT 200h en de GS 300h eveneens op de stand staan.  

De persconferentie van Lexus vindt plaats op 4 maart om 8u45 in Hal 4.

Officieel beeldmateriaal van de RC F vindt u onderaan. Beelden van de RC F GT3 en van de F SPORT Line versie van de RC zullen vanaf 28 februari beschikbaar zijn.

(*) Op het moment van deze informatie is er nog geen definitieve beslissing genomen over de eventuele commercialisering van de RC 300h in Europa.

Contacteer ons
Over Lexus Belgium