Lexus op het salon van Genève

Lexus op het salon van Genève

Op het salon van Genève 2014 pakt Lexus uit met twee Europese premières en één wereldpremière.

De nieuwe Lexus RC coupé maakt zijn Europese debuut op het salon van Genève 2014, waar ook de F SPORT-versie van hetzelfde model in wereldpremière gaat. De agressief getekende coupé biedt de keuze uit twee motoren: een 2,5-literversie van het full hybrid-aandrijfsysteem van Lexus, de RC 300h, die in de loop van 2015 in heel Europa gelanceerd wordt, en een 3,5-liter V6 gekoppeld aan een sequentiële achttrapsoverbrenging, die eind 2014 op de Russische markt komt.

Ook de nieuwe Lexus RC F maakt zijn Europese debuut tijdens het autosalon van Genève 2014 en zal deze herfst nog te koop zijn in heel Europa. De opvallend agressieve RC F pakt uit met een nieuwe 5,0-litermotor die ruim 450 pk en meer dan 520 Nm koppel levert. Dat maakt hem tot de krachtigste en meest prestatiegerichte V8 ooit ontwikkeld door Lexus.

Tenslotte is er de wereldpremière van de nieuwe RC F GT3 concept tijdens het salon van Genève. Dit concept is een duidelijk signaal dat Lexus in 2015 wil deelnemen aan het GT3-kampioenschap voor sportwagens.

Hieronder kunt u het volledige persdossier en beeldmateriaal van de verschillende modellen downloaden.

Over Lexus Belgium