Skip to Content
LEXUS OP HET AUTOSALON VAN PARIJS 2018

LEXUS OP HET AUTOSALON VAN PARIJS 2018

  • Werelddebuut van de nieuwe Lexus RC Coupé

  • Exclusieve Yellow Edition van de prestigieuze Lexus LC Coupé maakt salondebuut

  • Europees salondebuut van de gloednieuwe Lexus ES-luxesedan van de zevende generatie

  • Opening van de bestellingen van de nieuwe compacte cross-over Lexus UX

De nieuwe Lexus RC luxe sportcoupé debuteert op 2 oktober op het autosalon van Parijs. Vanaf eind 2018 begint de verkoop van het nieuwe model in Europa.

Sinds zijn lancering in 2014 speelt de RC een sleutelrol in de strategie van Lexus om de expressiviteit van zijn auto's aan te scherpen. De herziene RC verenigt verdere comfortverfijningen met de nieuwste unieke designelementen van Lexus en scherpere rijeigenschappen, die geïnspireerd werden door de prestigieuze LC-luxecoupé. Een sportieve uitstraling, gecombineerd met verfrissende elegantie en een innemend rijkarakter maken de nieuwe RC tot een opwindend en nu ook toegankelijker instapmodel voor de coupélijn van het merk.

Via het tot de verbeelding sprekende #SharpYetSmooth-concept, dat de klassieke persconferentie op de salonstand vervangt, wordt het verhaal van de herziene RC en van de Lexus-merkwaarden verteld. Deze activiteit gaat door op de eerste persdag van het salon, van 11.00 u. tot 16.00 u. CET. Meer details zullen op de sociale media bekendgemaakt worden via de hashtag #SharpYetSmooth.

De tweede première voor Lexus in Parijs is de nieuwe LC Yellow Edition, een schitterende nieuwe uitvoering van het paradepaardje onder de coupés bij Lexus. Het nieuwe model onderscheidt zich aan de buitenzijde door zijn opvallende koetswerk in Flare Yellow, dat verkregen werd door een zorgvuldige selectie van gelaagde lak- en primerkleuren. Het resultaat bezorgt het gelauwerde design van de LC een opvallende uitstraling, terwijl het interieur uitgevoerd is in een unieke combinatie van warm geel, wit en zwart. De nieuwe LC Yellow Edition beschikt verder over dezelfde prestaties en dezelfde wegligging als de topversie, de LC Sport+.

Een ander hoogtepunt voor Lexus in Parijs wordt de Europese première van de gloednieuwe zevende generatie van de ES-luxesedan. Met zijn erfenis van comfort, verfijning en luxe bouwt de nieuwe ES voort op zijn grote troeven, aangevuld met een gloednieuw onderstel dat gericht is op een dynamisch koetswerkdesign en een opwindende rijervaring.

De nieuwe compacte cross-over UX is eveneens van de partij op de Lexus-stand en zal voor het eerst besteld kunnen worden. De UX vat naast de beproefde CT luxe vijfdeurs post als instapmodel voor het merk Lexus. Hij zal een belangrijke rol spelen in het streven van de onderneming om tegen 2020 100 000 nieuwe auto's per jaar te verkopen in Europa.* Lexus' technologie van zelfopladende hybrides kent een groeiende interesse nu de markt zich verplaatst van dieselwagens naar wagens met alternatieve, geëlektrificeerde aandrijflijnen.

 

*De verkoop van Lexus Europe omvat de landen van de Europese Unie, Noorwegen, IJsland en Zwitserland, evenals de volgende Oost-Europese markten: Rusland, Oekraïne, Kazachstan, regio rond de Kaukasus, Turkije en Israël.

Over Lexus Belgium