LEXUS OP HET AUTOSALON VAN PARIJS 2014

LEXUS OP HET AUTOSALON VAN PARIJS 2014

  • Europese lancering van de NX, de nieuwe middenklasse-SUV van Lexus, leverbaar in twee motorversies: de NX 300h 'full hybrid' met 2,5-liter benzinemotor en de NX 200t met 2,0-liter turbobenzinemotor.
  • Voorstelling van twee opvallende coupés: de ultraperformante RC F en de RC 300h.
  • Nieuwe Lexus Live-app voor eenvoudige toegang tot persinformatie.

Op het autosalon van Parijs 2014 toont Lexus de nieuwe NX, waarmee het merk zijn eerste stappen zet in het uiterst competitieve segment van de middenklasse-SUV's. Het nieuwe model onderscheidt zich door een opvallend design en hoogstaande interieurtechnologieën.

De nieuwe NX wordt leverbaar met twee motoren: een 2,5-liter 'full hybrid'-motor in de NX 300h en een nieuw ontwikkelde 2,0-liter turbobenzine gekoppeld aan een nieuwe zestrapsautomaat in de NX 200t (*). De NX zal worden aangeboden met voor- en vierwielaandrijving.

Op de stand zijn ook nog twee andere toekomstige Lexus-modellen te zien:

  • de ultraperformante RC F, met een nieuwe 5,0-liter motor die 477 pk en 530 Nm koppel ontwikkelt. Daarmee is hij de krachtigste V8-sportwagen ooit ontwikkeld door Lexus. De RC F wordt tegen het einde van het jaar verkrijgbaar in Europa.
  • De gloednieuwe RC 300h verschijnt in de loop van 2015 op de Europese markt. Deze dynamisch ontworpen coupé is uitgerust met een 'full hybrid'-aandrijving met een maximaal systeemvermogen van 220 pk/162 kW.

Verder omvat de stand verschillende huidige Lexus-modellen, waaronder de CT 200h F SPORT, de IS 300h F SPORT en een nieuwe speciale editie van de RX 450h met Mark Levinson Premium-audiosysteem, zonnedak, ledkoplampen en nieuwe 19" lichtmetalen velgen (Voor de Belgisch/Luxemburgse specificaties van de speciale editie RX 450h Anniversary Edition: zie  press.lexus.be).

Om eenvoudig toegang te krijgen tot de persinformatie en nieuwsfeed en om op de stand een verbazingwekkende NX-ervaring te beleven met behulp van verhoogde realiteit, nodigt Lexus u uit om de nieuwe LEXUS LIVE-app te downloaden: www.lexus-europe-live.com

 

(*) De productie van de NX 200t gaat van start in januari 2015.  Over de introductie op de Belgische en Luxemburgse markt van deze motorisatie is bij het ter perse gaan van deze mededeling nog geen beslissing genomen.

De persconferentie van Lexus vindt plaats op 2 oktober om 8.15 uur op de Lexus-stand in hal vier. Gelieve voor 26 september een email naar celine.geronnez@toyota.be te sturen als u een interview op de stand wilt.

Officiële foto's van de RC F en NX zijn beschikbaar via de LEXUS LIVE-app en
de nieuwswebsite van Lexus Europe: http://newsroom.lexus.eu

Over Lexus Belgium