Lexus op het 100ste Autosalon van Brussel

Lexus op het 100ste Autosalon van Brussel

Toonaangevende speler op vlak van geëlektrificeerde premium voertuigen presenteert twee nieuwe modellen

  • Lexus presenteert twee Belgische primeurs met de 100% elektrische Lexus RZ450e en de Lexus RX450h+ plug-in hybride
  • Beide modellen, die deel uit maken van ‘Lexus Electrified’, zijn een nieuwe stap naar een CO2-neutraal Lexus gamma tegen 2030

Lexus was in 2005 één van de eerste luxemerken die een hybride voertuig introduceerde op de markt van premium voertuigen. Het topmerk ontwikkelde sindsdien verschillende geëlektrificeerde modellen. Vandaag staat Lexus voor hybride, plug-in hybride en 100% elektrisch. Op het Autosalon in Brussel stelt Lexus in primeur twee nieuwe modellen voor, de elektrische Lexus RZ350e en de Lexus RX450h+ plug-in hybride.

Premium omotenashi-stand met 2 Belgische premières

Lexus verwelkomt zijn bezoekers op een stand die verfijning, warmte en sereniteit uitstraalt. Er werd gekozen voor premium materialen en decoratie, die perfect aansluiten bij de ingetogen luxe die Lexus etaleert. Over elk detail werd nagedacht, zodat iedere bezoeker helemaal ondergedompeld wordt in Lexus’ Omotenashi-filosofie – waarbij gastvrijheid centraal staat.

Lexus presenteert op het 100ste Autosalon in Brussel zijn veelzijdig productaanbod. Bezoekers kunnen er 2 exclusieve Belgische premières ontdekken, want het is de eerste keer dat de 100% elektrische Lexus RZ450e en allernieuwste generatie van de Lexus RX in plug-in hybrideversie aan het publiek zullen getoond worden. De bestellers Lexus NX plug-in hybride SUV en cross-over Lexus UX hybride zullen eveneens op de stand te zien zijn, naast de mooie Lexus ES berline hybride en de sportieve Lexus LC cabrio.1

Met "Lexus Electrified" op weg naar een CO2-neutrale toekomst

Onder de noemer ‘Lexus Electrified’ wil Lexus de rijervaring in het elektrische tijdperk heruitvinden. Lexus kiest ervoor om zich te blijven ontwikkelen op vlak van verschillende elektrische technologieën, waaronder zelf opladende hybride voertuigen (HEVs), plug-in hybrides (PHEVs) en volledig elektrische wagens (BEVs). Voor elk van deze technologieën blijft Lexus garant staan voor comfort, controle en vertrouwen.

Als onderdeel van Toyota werkt ook Lexus aan een CO2-neutrale toekomst. Het merk heeft als objectief om tegen 2030 volledig CO2-neutraal zijn in Europa.

De Saloncondities van Lexus zullen bekend gemaakt worden op 1 januari 2023.

Lexus zal een persconferentie geven ter gelegenheid van het Autosalon, tijdens de persdag op 13 januari 2023 om 8u40 op de Toyota-stand in Paleis 7.

1volledige lijst aanwezige Lexus-modellen op het Autosalon:

Elektrisch:

  • RZ 450e

De gloednieuwe elektrische SUV RZ 450e, die zijn Belgische première beleeft, is het eerste elektrische voertuig van Lexus dat van nul af aan is ontwikkeld. De fundamenten van het rijgedrag en het reactievermogen van Lexus worden geleverd door het nieuwe platform voor elektrische voertuigen.

De Lexus RZ 450e maakt gebruik van een nieuw DIRECT4 vierwielaandrijvingssysteem. De motoren voor- en achterin leveren respectievelijk 150 kW en 80 kW, voor een totaal gecombineerd vermogen van 230 kW (313 DIN-pk). De batterij van 71,4 kWh is ondergebracht in de bodem en geeft de auto een rijbereik van ruim 400 km volgens de gecombineerde WLTP-cyclus.

Plug-in hybride:

  • RX 450+ PHEV

De vijfde generatie van de wereldwijd succesvolle Lexus RX introduceert een nieuwe plug-in hybride motor. De RX 450+, die in januari zijn Belgische debuut maakte, vormt de kern van het aanbod premium SUV’s naast hybride en hybride performance motoren.

Lexus heeft meer dan 15 jaar ervaring met elektrificatie ingezet om de RX 450h+ plug-in hybride te produceren. Deze wagen is uitgerust met een 2,5-liter Atkinson 4-cilinder hybride motor en een oplaadbare lithium-ion batterij met een capaciteit van 18,1 kWh. Hij heeft een rijbereik van meer dan 65 km en een CO2-uitstoot van slechts 26 g/km.

  • NX 450+ PHEV

De geheel nieuwe NX markeert een nieuw keerpunt in de geschiedenis van Lexus, met een nieuw gevoel voor design, nieuwe versnellingsbakken, meer rijplezier en multimediafuncties van de volgende generatie.

Het vlaggenschip van het nieuwe gamma is de NX 450+, de eerste plug-in hybride van Lexus. Hij integreert een benzinemotor met twee elektromotoren voor een totaal vermogen van 309 pk en vierwielaandrijving. Zijn 18,1 kWh batterij geeft hem een rijbereik tot 76 km volgens de gecombineerde WLTP -cyclus.

Zelfopladende hybride:

  • UX 250h

De UX, die in 2019 wordt gelanceerd, is een elegante en krachtige stadscrossover die fungeert als instapmodel van het merk Lexus. In de zomer van 2022 kreeg de UX een pakket upgrades met een ruimere keuze aan stijlen, verbeterde multimedia en connectiviteit en een nieuwe sportieve afwerking met de naam F SPORT Design.

De UX 250h biedt uitstekende prestaties en verfijning dankzij de vierde generatie Lexus Hybrid Drive-technologie, met een 2,0 liter motor die 184 pk produceert.

  • ES 300h

De in 2018 geïntroduceerde en in 2021 verbeterde ES is de populairste sedan van Lexus, die zowel consumenten als professionals aanspreekt. Voor het modeljaar 2023 werd er een reeks wijzigingen doorgevoerd aan het interieur die de connectiviteit verbeteren en werd een nieuwe F SPORT Design-uitvoering gelanceerd.

De ES 300h beschikt over de nieuwe, vierde generatie van de zelfopladende hybride systemen van Lexus, dat uitzonderlijke efficiëntie, reactievermogen en lage emissies biedt. Het systeem levert een totaal gecombineerd vermogen van 218 pk, met een minimaal gecombineerd brandstofverbruik van 5,3 l/100 km (WLTP).

Pleziermodel:

  • LC 500 Cabrio

Met de LC 500 Cabriolet streeft Lexus een eenvoudig doel na: ‘s werelds mooiste cabriolet produceren. Het ontwerp zet de bekroonde stylingmotieven van de LC Coupé voort, terwijl het nieuwe kenmerken introduceert die de sportiviteit en elegantie uitstralen die typisch zijn voor een softtop cabriolet.

Onder de lange motorkap van de Lexus LC 500 Convertible ligt een atmosferische 5,0 liter V8 motor met 464 pk. Deze hypermoderne motor is ontwikkeld voor zowel rijplezier als auditief genot en stuwt de cabriolet in slechts 4,6 seconden naar 100 km/u.

Ellen De Wilde PR Manager Toyota & Lexus BeLux
Corporate
Over Lexus Belgium