Lexus NX krijgt nieuwe luxueuze interieurvoorzieningen en nieuwste technologie

Lexus NX krijgt nieuwe luxueuze interieurvoorzieningen en nieuwste technologie

  • Superieure interieurbeleving omvat nanoe™ X-luchtzuivering, nieuwe multimedia- en audio-opties en opvallende kleuraanpassingen in het interieur.
  • Standaard verbeterde diefstalbescherming dankzij sleutelloze Ultra-Wideband-technologie (UWB) op alle NX-uitvoeringen.
  • Optionele voorwielaandrijving nu beschikbaar op hybride Privilege Line-uitvoering.
  • Intelligente verbetering van het brandstofverbruik door nieuwe Predictive Efficient Drive, die het batterijgebruik optimaliseert op bepaalde hybride en plug-in hybride uitvoeringen.

De Lexus NX biedt spanning, entertainment en gemoedsrust dankzij upgrades die de premium interieurbeleving verbeteren en intelligente nieuwe oplossingen die het dynamische rijgedrag en de elegante stijl van de luxe SUV nog beter met elkaar in balans brengen.

Sinds de NX van binnen en van buiten grondig werd herzien voor de tweede generatie, die in 2022 werd geïntroduceerd, heeft het model zich bewezen als een verfijnde en opwindende metgezel voor veeleisende bestuurders. Door de opwaardering van eigenschappen die typerend zijn voor Lexus en de introductie van meer geavanceerde technologieën heeft de nieuwste versie meer te bieden dan ooit.

  • Interieur

De sfeer in het interieur, die gebaseerd is op een luxueuze lounge volgens de omotenashi-principes van Lexus, wordt in de nieuwste NX versterkt door verdere aandacht voor details die inspelen op de behoeften en verwachtingen van kopers van een premium SUV.

Alle nieuwe uitvoeringen van de NX hebben een schoner en gezonder interieur, waarin het welzijn van alle inzittenden wordt beschermd door de nieuwste nanoe™ X-luchtzuiveringstechnologie van Panasonic. Door licht zure nano-ionen via de ventilatieopeningen in het interieur te brengen, helpt nanoe™ X om virussen, bacteriën, pollen, andere allergenen en nare geurtjes te neutraliseren. De technologie is ook mild voor huid en haar doordat de verdamping van vocht wordt verminderd.

Voor meer gemak is het Lexus Link Connect 14-inch multimediascherm met cloudnavigatie nu ook standaard op de Business Line-, Executive Line-, F SPORT Line- en Privilege Line-uitvoeringen.

Het stijlvolle interieur schittert door nieuwe aanpassingen van de kleurencombinaties. De interieurs in Black & Rich Cream en Flare Red en White (F SPORT) vallen op doordat het dashboardkastje, het zijpaneel van de console (passagierszijde) en de portierbekleding nu gekleurd zijn. Bij de combinaties met Hazel en Burgundy Red is de kenmerkende kleur nu ook terug te vinden op het dashboardkastje en het zijpaneel van de console (passagierszijde).

De herziene indeling van de schakelaars op de middenconsole maakt de bediening intuïtiever. De rijfuncties die de bestuurder bedient wanneer de auto stilstaat, zijn nu bij elkaar geplaatst.

  • Sleutelloze Ultra-Wideband-technologie (UWB) ter voorkoming van diefstal

Dankzij sleutelloze Ultra-Wideband-technologie (UWB) ter voorkoming van diefstal, die standaard op alle uitvoeringen wordt geïntroduceerd, kunnen bestuurders van de nieuwe NX volledig gerust zijn. Omdat de UWB-technologie niet alleen, zoals bij traditionele sleutelloze toegangssystemen, bij benadering de afstand tussen sleutel en auto herkent, maar ook de exacte locatie bepaalt, wordt het risico op diefstal verminderd. Nauwkeurige, realtime en fraudebestendige plaatsing van de sleutel zorgt ervoor dat de NX alleen werkt voor de rechtmatige gebruikers.

  • Veiligheid

Veiligheid is ook de drijvende kracht achter twee verdere verfijningen van de rijervaring. De digitale binnenspiegel krijgt een nieuwe automatische dimstand om verblinding door koplampen van achterliggers te verminderen en een duidelijke weergave te garanderen. Het verbeterde derde achterremlicht gebruikt oppervlakteverlichting voor superieure zichtbaarheid en helderheid.

  • Upgrade van navigatiesysteem

Op alle hybride en plug-in hybride varianten met geïntegreerde navigatie wordt een lager brandstofverbruik bereikt via het nieuwe Predictive Efficient Drive-systeem, dat het laden en ontladen van de batterij optimaliseert, en het gebruik van de volledig elektrische of hybride modus op PHEV’s. Het navigatiesysteem herkent locaties waar regelmatig plotseling moet worden afgeremd en er wordt vaker regeneratief geremd om zo veel mogelijk energie terug te winnen. Tijdens het navigeren laadt het systeem de batterij proactief op om de motor verderop minder te gebruiken. Op basis van de verwachte verkeers- en wegomstandigheden, zoals hellingen, stadsverkeer of snelwegen, wordt het batterijgebruik geoptimaliseerd.

  • Voorwielaandrijving voor meer keuze

Naast de bestaande variant met vierwielaandrijving is het hybride model nu ook verkrijgbaar met voorwielaandrijving op de Privilege Line, waardoor klanten een ruimere keuze hebben.

Prijslijst 271x210_Lexus_ListePrix_NX-350h-450h-_MY23_JAN_BNL_4-compressed.pdf - 2 MB
Ellen De Wilde PR Manager Toyota & Lexus BeLux

 

Facelift
Over Lexus Belgium