Lexus LS modeljaar 2023: luxesedan wordt slimmer en krijgt multimedia-update

Lexus LS modeljaar 2023: luxesedan wordt slimmer en krijgt multimedia-update

  • Compleet nieuw multimediaplatform voor de verfijnde LS sedan met snellere, intuïtievere bediening en nieuwe Remote Services
  • Prestigieus Lexus Link Pro-systeem met 12,3-inch touchscreen en ingebouwde ‘Hey Lexus’-assistent
  • Realtime rittenplanning met standaard cloudnavigatie
  • Digital Panoramic View Monitor en Lexus Parking Assist Monitor zorgen voor gemoedsrust
  • Strakke oppervlakken en verfijnde interieurindeling voor optimale gebruiksvriendelijkheid

De vernieuwde LS sedan, het vlaggenschip van Lexus, levert een nog fijnere ervaring dan voorheen. Modeljaar 2023 combineert uiterst vlotte rijprestaties met naadloze toegang tot informatie, communicatie en entertainment via de nieuwste connectiviteitstechnologie.

Het modernste en snelste Lexus Link-multimediasysteem transformeert de LS. De inzittenden kunnen het systeem probleemloos bedienen via de ingebouwde touchscreen, stemcommando’s of op afstand met een smartphone die draadloos via Apple CarPlay of bekabeld via Android Auto wordt geïntegreerd.

De nieuwe Lexus Link Pro zorgt standaard voor een meer verfijnde, mensgerichte multimedia-ervaring dankzij het 12,3-inch touchscreen en de ingebouwde ‘Hey Lexus'-assistent, die slim op stemcommando’s reageert om op internet te zoeken, te bellen of de audio- of klimaatinstellingen te regelen.

Met modeljaar 2023 reikt de extra functionaliteit en connectiviteit van de LS verder dan het interieur, want door de handige toegang op afstand wordt de gebruikerservaring van veraf verbeterd. Over-the-air updates maken de nieuwste multimediasoftware beschikbaar, terwijl Lexus Link het mogelijk maakt op afstand de voorruit te ontdooien en de portiersloten en alarmlichten te bedienen via een smartphone-app. LS 500h-eigenaren kunnen bovendien de interieurtemperatuur en stuurwielverwarming op afstand instellen. De app biedt ook rijanalyses, informatie over waarschuwingslampjes, advies over het rijden in een hybride auto en een Find My Car-zoekfunctie.

Stressvrij rijden met minimale vertragingen is mogelijk dankzij een krachtige navigatieoplossing, die actuele verkeers-, weg- en parkeerinformatie in de cloud van de nieuwe Premium Connectivity-service combineert met een ingebouwd, altijd verbonden navigatiesysteem.

Met de nieuwe doorkijkfunctie onder de vloer op de Digital Panoramic View Monitor, die de omstandigheden onder de auto en de positie van de banden weergeeft, kan de bestuurder met meer vertrouwen en comfort manoeuvreren. De Parking Assist Monitor, die een aanvulling vormt op de toch al uitgebreide comfort- en veiligheidsoplossingen van het Lexus Safety System +, ondersteunt het ruimtelijk bewustzijn tijdens het achteruitrijden door de middellijn van de auto te projecteren.

Deze functies worden bediend via nieuwe schakelaars op een vernieuwde middenconsole. Het nieuwe multimediasysteem maakt de opheffing van de Remote Touch Interface mogelijk, zodat de locaties van de schakelaars geoptimaliseerd zijn om de gebruiksvriendelijkheid te bevorderen en de oppervlakken strakker te maken. De vorm van de middenconsole is verfijnd om smartphones gemakkelijk te kunnen opbergen, zonder dat het nodig is om een deksel te openen of sluiten.

De eerste leveringen zijn voorzien voor eind 2022.

Technische info & prijslijst 271x210_Lexus_ListePrix_LS-500h_MY0522_BNL.pdf - 444 KB
Ellen De Wilde PR Manager Toyota & Lexus BeLux

 

Facelift
Over Lexus Belgium