LEXUS LF-FC FLAGSHIP CONCEPT ONTHULD OP TOKYO MOTOR SHOW

  • Een visionair nieuw voertuig dat een blik geeft op de richting van het design en de technologie van de toekomstige vlaggenschipberline van het merk.
  • Een agressieve elegantie en een 4-deurs coupédesign stralen de sfeer van een GT-wagen uit
  • Aangedreven door een krachtig brandstofcelsysteem met vierwielaandrijving

“Lexus wil verrassen en emotie opwekken met zijn onderscheidende design en vooruitstrevende technologie. Voor ons is dit meer dan zo maar een wagen en we willen hiermee onze conventionele verbeelding overstijgen. De LF-FC is de uitdrukking van onze progressieve luxe en high-tech visie van een niet zo verre toekomst”

Tokuo Fukuichi, Lexus International President.              

EXTERIEUR DESIGN

De LF-FC pakt uit met een verfrissend stijlthema dat de “L-finesse” designfilosofie van Lexus weerspiegelt. Vanuit iedere hoek oogt de berline agressief elegant en straalt de sfeer van een grand tourisme wagen uit. Een verder geëvolueerde versie van de typische Lexus-grille met een nieuw gevlochten design domineert de voorzijde, terwijl de L-vormige dagrijlichten naadloos uit de flanken voortvloeien. Op de achterkant springen de nieuwe lichtblokken in het oog die hetzelfde vloeiende thema aannemen als de dagrijlichten.

In profiel wordt het ware karakter van de LF-FC duidelijk. De daklijn loopt van voor naar achter als bij een “4-deurs coupé” en suggereert daarmee dat dit voertuig niet enkel bedoeld is voor rechte snelwegen, maar ook zeer aangenaam rijdt op kronkelende wegen. De sportieve 21-duims aluminium wielen met velgen uit met koolstofvezel verstevigd plastic voegen een extra dosis flair toe aan deze al dynamisch ontworpen machine.

INTERIEUR DESIGN

Het ruime interieur van de LF-FC werd ontworpen om de inzittenden te omvatten in een comfortabele en futuristische omgeving, terwijl de bestuurder een uiterst functionele cockpit krijgt voorgeschoteld. De cabine werd ontworpen in twee secties: boven en onder. De bovenkant brengt een sfeer van openheid die de bestuurder toelaat zich onbelemmerd te concentreren op de weg voor hem.

Op ooghoogte bekeken lijken de voorzetels te zweven. De neerklapbare achterzetels bieden een zee aan hoofd- en knieruimte, ideaal voor wie zich graag laat rijden. Een hoogwaardige lederbekleding van de zetels, deuren en het dashboard tilt de luxe in het interieur naar een hoger niveau.

TOUCHLESS TECHNOLOGIE

De in het oog springende nieuwe technologie aan boord van de LF-FC is een geavanceerde human machine interface die door eenvoudige handbewegingen bediend kan worden, zonder een paneel of toetsen te moeten aanraken. Een klein holografisch beeld op de middenconsole geeft aan waar het systeem uw handbewegingen kan interpreteren voor de controle van het audio- en ventilatiesysteem.

AANDRIJVING

Het hart van de LF-FC wordt gevormd door een krachtig brandstofcelsysteem dat de achterwielen aandrijft en eveneens vermogen stuurt naar de twee motoren in de voorwielen, waardoor de LF-FC over vierwielaandrijving beschikt. Dit innovatieve aandrijfsysteem laat een precieze controle van de koppelverdeling tussen de voor- en achterwielen toe, en bezorgt zo deze full-size berline een uitzonderlijk dynamisch rijgedrag en een superieure rijstabiliteit. De strategische plaatsing van het brandstofcelpakket achterin het voertuig, de vermogenscontrole-eenheid vooraan en de in T-vorm geplaatste waterstoftanks leiden tot een optimale gewichtsverdeling tussen de voor- en achterkant die deze berline zijn sportieve karakter geeft.

VEILIGHEID

Door gebruik te maken van geautomatiseerde rijtechnologieën, met een doorgedreven herkennings-, voorspellings- en beoordelingsfuncties van de verkeersomgeving, verzekert de LF-FC een veilige en efficiënte rijervaring voor zijn inzittenden en ondersteunt de visie van een wereld zonder verkeersongevallen.

Lexus LF-FC specificaties:

  • Lengte             5.300 mm
  • Breedte           2.000 mm
  • Hoogte            1.410 mm

 

 

Foto’s & video beschikbaar via : http://newsroom.lexus.EU

Over Lexus Belgium