LEXUS LC CONVERTIBLE CONCEPT: ONTWERPSTUDIE NAAR ‘ULTIEME SCHOONHEID’

LEXUS LC CONVERTIBLE CONCEPT: ONTWERPSTUDIE NAAR ‘ULTIEME SCHOONHEID’

  • Nieuw cabrioletconcept wijst op mogelijke toekomstrichting voor de LC, het vlaggenschip onder de coupés van Lexus

  • Krachtig en spectaculair ontwerp positioneert het concept als een ambitieus paradepaardje voor het merk Lexus

  • Voortzetting van de Lexus-traditie om klantgerichte ontwerpen te maken

  • Europees debuut op 5 maart 2019 op het Autosalon van Genève

Lexus veroorzaakte drie jaar geleden een sensatie op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit met de introductie van de LC coupé, een auto die getuigde van de nieuwe creatieve ambities van het merk. Sindsdien heeft het ontwerpteam onderzocht hoe het merk zich kan ontwikkelen, wat geleid heeft tot de totstandkoming van de nieuwe Lexus LC Convertible Concept, een krachtig en spectaculair uitgevoerde open sportwagen, die op 5 maart 2019 zijn Europese debuut maakt op het Autosalon van Genève.

Het ontwerpdoel van het concept, een vakkundige uitwerking van de bekroonde styling van de LC coupé, was ‘ultieme schoonheid’. Elke lijn werd getrokken om een emotionele reactie op te roepen, van de hoek van de voorruit tot de gestroomlijnde contouren van de kofferklep, waaronder zich het inklapbare dak bevindt. Het resultaat is een ambitieus paradepaardje voor het hele merk Lexus.

“Dit concept gaat uit van het onmiskenbare ontwerp van de LC coupé en tovert dat om tot een toekomstige cabriolet”, zegt Tadao Mori, hoofdontwerper van de LC Convertible Concept. “Het combineert de beste aspecten van de originele coupé met het dynamische ontwerp van een cabriolet om in de buitenlucht mee te rijden.”

De lange, lage en slanke LC Convertible Concept heeft de atletische proporties van de LC coupé behouden. De vorm ontstond op natuurlijke wijze uit het oorspronkelijke ontwerp van de LC, maar heeft een eigen, aparte identiteit. Japanse esthetiek gaat hierbij samen met de belofte van het soort rijervaring dat alleen een cabriolet kan bieden. Het concept heeft een sportieve stamboom en is daarom meer dan een gran turismo. Zijn mogelijkheden komen tot uitdrukking in de korte overhangen, de 22-inch wielen en het brede postuur.

Achter het oogstrelende plaatstaal is het interieur een aantrekkelijke ruimte voor zowel bestuurder als passagiers. De maatwerkstoelen hebben een bekleding van stevig wit leder met gele accenten, die voor een kleuraccent zorgen zonder de subtiele elegante van het totale ontwerp te verstoren.

De Lexus LC Convertible Concept is 4770 mm lang, 1920 mm breed en 1340 mm hoog en heeft een wielbasis van 2870 mm.

Contacteer ons
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Over Lexus Belgium