Lexus lanceert gezamenlijk luchtraceteam met wedstrijdpiloot Yoshihide Muroya

Lexus lanceert gezamenlijk luchtraceteam met wedstrijdpiloot Yoshihide Muroya

  • Lexus stelt technische adviseurs en expertise ter beschikking om Muroya te ondersteunen bij zijn strijd om de overwinning in de eerste Air Race World Championship Series in 2022
  • Partnerschap lanceert een nieuw gezamenlijk team, Lexus/Pathfinder Air Racing
  • De samenwerking wil de mogelijkheden voor crossover-technologie tussen de auto-industrie en de luchtvaart verder ontwikkelen om betere milieuprestaties te behalen
  • Sinds de sponsoring door Lexus van Muroya in 2016 heeft die samenwerking al tot enkele gezamenlijke technologieontwikkelingsprojecten geleid. Zo werd gebruik gemaakt van aerodynamische vliegtuiganalyses om een nieuwe achtervleugel van koolstofvezel voor de LC Coupé te produceren

Lexus/Pathfinder luchtrace

Lexus introduceert zijn geavanceerde technologieën in het luchtruim in een nieuw partnerschap met het Pathfinder luchtraceteam en racepiloot Yoshihide Muroya. Het partnerschap, dat vandaag werd bekendgemaakt, wil volgend jaar de eerste Air Race World Championship series - The Air Race - winnen.

De lancering van The Air Race heeft mede geleid tot de oprichting van een nieuw gezamenlijk raceteam, Lexus/Pathfinder Air Racing. Lexus en Pathfinder, die vooral races willen winnen, gaan samenwerken om sneller wedstrijdvliegtuigen te kunnen ontwikkelen met de technologieën, expertise en ervaring van beide partijen. Lexus zal het initiatief steunen met technische adviseurs om te helpen bij de ontwikkeling en controle van technologieën op het gebied van aerodynamica, koeling en ergonomie. Lexus zal ook werken aan een sterke teamstructuur om Muroya te ondersteunen bij zijn strijd om de overwinning.

Voordelig partnerschap

Uitgaande van het principe dat "afmattende luchtraces mensen en technologie trainen" zullen Lexus en Muroya de ervaring die zij door hun partnerschap opdoen, gebruiken om de impact van hun activiteiten op de samenleving en het milieu te verbeteren. De samenwerking met het team zal Lexus helpen om auto's te ontwikkelen die steeds betere milieuprestaties leveren, zodat het bedrijf zijn doelstelling van koolstofneutraliteit kan bereiken. De nadruk zal onder meer liggen op aerodynamica, koeling en gewichtsvermindering.

Naast zijn luchtraces zal Muroya doorgaan met het ontwikkelen van nieuw talent dat de mobiliteit van de volgende generatie vooruit kan helpen. Hij is ook van plan om een nieuw oefenvliegveld te ontwikkelen, in samenwerking met de prefectuur Fukushima in Japan. In samenwerking met lokale bedrijven zal hij de ontwikkeling van koolstofneutrale vliegtuigen bevorderen, in eerste instantie door educatieve ondersteuning te geven in productietechnieken van lichte sportvliegtuigen (LSA). Lexus en Pathfinder zullen beiden op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden voor auto's en vliegtuigen.

Gezamenlijke aanpak

Lexus steunt Muroya, een wereldberoemde wedstrijdpiloot uit Japan, sinds 2016 en deelt zijn inspirerende "geef nooit op"-aanpak. Dankzij de sponsoring kon in 2017 een nieuwe Technology Exchange Group worden opgericht, waardoor Lexus en Muroya hebben kunnen onderzoeken hoe nieuwe auto- en luchtvaarttechnologieën op een nuttige manier kunnen worden gedeeld.

Dit heeft tot opmerkelijke innovaties geleid, waaronder de ontwikkeling van een stuurkolomgreep voor de cockpit van Muroya waarin de gevoeligheidstechnologieën van Lexus zijn verwerkt en een nieuwe draaimanoeuvre voor zijn vliegtuig op basis van aerodynamische analyses afkomstig van de testgegevens van Lexus-wagens. Dit jaar heeft Lexus op zijn beurt een nieuwe spoiler van koolstofvezelversterkte kunststof (CFRP) ontwikkeld, waarbij gebruik werd gemaakt van de aerodynamische knowhow uit de vliegtuigindustrie. De nieuwe spoiler is bestemd voor de Lexus LC Coupé en zal in 2022 in Europa op de markt komen.

Ellen De Wilde PR Manager Toyota & Lexus BeLux

 

 

Lifestyle
Over Lexus Belgium