LEXUS IS THE OFFICIËLE AUTO VAN HET 77STE INTERNATIONALE FILMFESTIVAL VAN VENETIË – LA BIENNALE DI VENEZIA

LEXUS IS THE OFFICIËLE AUTO VAN HET 77STE INTERNATIONALE FILMFESTIVAL VAN VENETIË – LA BIENNALE DI VENEZIA

•    Lexus is voor het vierde jaar de officiële auto van het Internationale Filmfestival van Venetië – La Biennale di Venezia. 
•    Van de 36 auto's waarin acteurs, regisseurs en bekende gezichten naar de rode loper zullen worden gebracht, zullen de schijnwerpers gericht zijn op de innovatie en de onmiskenbare stijl van Lexus: de nieuwe UX 300e, de eerste volledig elektrische auto van Lexus en het nieuwe icoon van Lexus design en rijplezier, de LC Cabrio, zullen in nationale preview in Venetië worden onthuld. 
•    De nieuwe Lexus UX 300e zal ook de ster van het Lido zijn met een adembenemende exhibitie in het hart van het Internationale Filmfestival van Venetië.

 
Voor het vierde opeenvolgende jaar is Lexus de officiële auto van Biennale Cinema 2020, die van 2 tot 12 september 2020 doorgaat op het Lido van Venetië, waar Cate Blanchett haar opwachting zal maken als voorzitter van de internationale jury van de prijsuitreiking, samen met de Italiaanse actrice Anna Foglietta als ceremoniemeester tijdens de opening van het Filmfestival. 

De garantie om unieke ervaringen mogelijk te maken, altijd nieuwe emoties teweeg te brengen, passie te ontketenen, zijn slechts enkele van de waarden die de filmwereld en Lexus delen. Of het nu gaat om een auteursfilm of een auto van Lexus, het vakmanschap bij de creatie van het werk, de bijzondere aandacht voor elk detail en vooral de inspanning om de mens centraal te stellen, zijn de essentiële ingrediënten om authentieke, unieke en memorabele emoties te kunnen overbrengen. 

De fantastische auteurscinema die in Venetië wordt bekroond, vormt het ideale kader voor de nationale premières van twee modellen die de fundamentele waarden van Lexus belichamen: permanente innovatie en een unieke en onnavolgbare stijl. 

Het Lido van Venetië zal kennis maken met de innovatie van Lexus Electrified dankzij de UX 300e, de eerste volledig elektrische auto van Lexus, die perfect weergeeft hoe Lexus mobiliteit in de toekomst ziet, met nul-uitstoot en de vakkundige combinatie van comfort, prestaties en design. De evolutie van de onmiskenbare stijl van Lexus komt in zijn maximale expressie tot uiting in de nieuwe LC Cabrio, gekenmerkt door een buitengewoon design en het gebruikelijke oog voor detail van Lexus: van het interieur en interieurtonen tot de verfijnde en functionele kap, om een omhullende, unieke en opwindende rijervaring te garanderen. 

“Ook dit jaar bevestigt Lexus zijn band met de filmindustrie, een wereld waarmee we veel waarden delen, maar vooral het vermogen om emoties te geven in combinatie met het vakmanschap achter het eindproduct en het intelligente gebruik van de meest geavanceerde technologieën" - aldus Maurizio Perinetti, directeur van Lexus Italië. “Waarden die dit jaar het best tot uiting komen in de nationale previews van de UX 300e en LC Cabrio, waaruit duidelijk blijkt dat het ontwerp, de mensgerichte aanpak en de innovatieve en vooruitziende geest van Lexus centraal staan". 

Als officiële auto van het evenement heeft Lexus tijdens de exhibitie het voorrecht om acteurs en bekende gezichten van de filmwereld naar de rode loper te brengen. Hiervoor worden 36 auto’s gebruikt: de LC Cabrio en de nieuwe UX 300e, beide volledig elektrische auto’s, samen met het volledige gamma van SUV's, de ES luxesedan en de LC coupé, allemaal uitgerust met volledig hybride elektrische technologie van Lexus. Tijdens de exhibitie zal de UX 300e ook in het midden van een adembenemende exhibitie in de buurt van de rode loper staan, zodat alle bezoekers en filmfans die aanwezig zijn in het Lido een exclusieve preview van de ‘Lexus Electrified’ visie kunnen krijgen.

###
 

Over Lexus Belgium