Lexus helemaal klaar voor WLTP

Lexus helemaal klaar voor WLTP

Zaterdag 1 september is in België de WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Testing procedure) ingevoerd. Deze nieuwe testmethode benadert beter het werkelijke verbruik en de uitstoot van auto’s in de dagelijkse praktijk. Als gevolg van deze methode stijgen de uitstootcijfers, waardoor wagens hoger belast kunnen worden. Voor Lexus-modellen valt de stijging gelukkig mee. Bovendien is Lexus één van de eerste merken om volledig WLTP-proof te zijn.  Alle Lexus-modellen werden getest en gehomologeerd volgens de nieuwe WLTP en zijn helemaal klaar voor verkoop en immatriculatie.

Om een wagen te kunnen inschrijven in België, moet deze vanaf 1 september 2018 getest en gehomologeerd zijn volgens de nieuwe WLTP-testmethode. Deze methode werd ingevoerd om beter betrouwbare en meer realistische uitstoot- en verbruikscijfers te kunnen communiceren. De nieuwe testprocedures hebben een langere duurtijd, betreffen een langere afstand, worden afgenomen per model en houden rekening met opties. De bedoeling van de WLTP is uiteindelijk ook dat auto-constructeurs minder vervuilende en auto’s gaan bouwen, die ook minder verbruiken.

“Net daarom valt de stijging nogal mee voor Lexus-modellen”, verklaart Joris Peeters, marketing verantwoordelijke voor Lexus Belux. “Lexus heeft altijd al ingezet op wagens die minder verbruiken en minder uitstoten dankzij het gebruik van de hybride technologie. Lexus biedt geen diesel-wagens aan en 99% van alle verkochte modellen zijn hybride”. Dus niet alleen voor particulieren zijn is Lexus Hybride een goed alternatief, ook bedrijven kunnen er hun voordeel uithalen. Zeker als in de zeer nabije toekomst WLTP uitstootnormen zullen gebruikt worden om bv. fiscale aftrekbaarheid of voordeel van alle aard te berekenen.