Lexus GS F

Lexus GS F

De GS F is het vierde prestatiegerichte model in het F-gamma van Lexus. Als volwaardige telg van de F-familie accentueert de GS F het dynamisme en het emotionele karakter die met het merk Lexus geassocieerd worden.

Het 'F'-label verwijst naar de Fuji Speedway, het emblematische circuit dat als kader fungeert voor de ontwikkeling van en tests met de wagens uit het F-gamma. Het F-label werd in 2008 in het leven geroepen door de berline IS F, gevolgd door de spectaculaire LFA in 2010 en de RC F in 2014 .

Als nieuwe prestatiegerichte berline wordt de GS F aangedreven door een 477 pk sterke, atmosferische 5,0-liter V8-motor en kan hij schermen met een uitzonderlijk dynamisch rijgedrag, ontwikkeld op de meest veeleisende circuits, waaronder de befaamde Nürburgring.

Zijn elegante en tegelijk gespierde stijl laat geen twijfel bestaan over de topprestaties van deze Lexus. De GS F onderscheidt zich door een gedurfde voorkant met functionele luchtinlaten die niet zouden misstaan op een racewagen, een breed en verlaagd koetswerk, ruim bemeten remzadels, een achterspoiler in koolstofvezel en een vierdubbele uitlaat. Zo heeft hij alles in huis om bochtige bergwegen af te haspelen, maar ook zijn rol van luxeberline voor dagelijks gebruik is hem op het lijf geschreven. Hij biedt vijf comfortabele plaatsen in een weelderig en hoogtechnologisch interieur met tal van baanbrekende veiligheidssystemen, zoals het innovatieve Lexus Safety System+.

De GS F biedt autoliefhebbers het beste van twee werelden: een wagen die passie en sensaties op kleine, bochtige wegen verenigt met een stijl- en comfortniveau dat zijn gelijke niet kent.

“Gezien de ontwikkeling en de evolutie van het F-gamma van Lexus, dat nog steeds wordt uitgebreid met nieuwe modellen, is het belangrijk dat de modellen zich in hun respectievelijke segmenten onderscheiden door hun unieke rijeigenschappen. De GS F is een erg performante berline die steeds puur rijplezier biedt, ongeacht de piloot of de bestemming. Deze wagen heeft alle nodige talenten om de prestatiegerichte identiteit van het Lexus F-label te versterken: klank, reactiviteit en een gevoel van grenzeloze kracht”, aldus Yukihiko Yaguchi, emeritus-hoofdingenieur voor de GS F.

 

U vindt hieronder het volledige persdossier.

Over Lexus Belgium