Lexus ES 2023: meer connectiviteit en nieuwe F SPORT uitvoering

Lexus ES 2023: meer connectiviteit en nieuwe F SPORT uitvoering

  • Nieuw multimediasysteem met cloudnavigatie en spraakgestuurde ‘Hey Lexus’-boordassistent
  • e-Care en Health Check Report voor extra gemoedsrust
  • Verwarming en airconditioning op afstand te bedienen met Lexus Link-app voor smartphones
  • Introductie van nieuwe F SPORT Design-uitvoering

De ES, die in 2018 werd geïntroduceerd en in 2021 werd vernieuwd, is de populairste Lexus-sedan. Zowel voor particuliere als voor zakelijke gebruikers is dit een aantrekkelijk model. Voor het modeljaar 2023 zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd in de Lexus ES-directiesedan. Detailwijzigingen in het interieur verbeteren de connectiviteit, een van de topprioriteiten voor kopers van premium auto’s. Daarnaast wordt een nieuwe F SPORT Design-uitvoering aangeboden. ​

Nieuw multimediasysteem

Gebruiksgemak staat centraal in het nieuwe multimediasysteem van de ES. Dit systeem, dat ontworpen is om de toegang tot informatie, communicatie en amusement te verbeteren, is sneller dan het systeem dat het vervangt, heeft een intuïtievere bediening en biedt meer functies. Nieuwe functies zijn onder meer draadloze smartphone-integratie via Apple CarPlay (of bekabelde verbinding via Android Auto), cloudnavigatie en spraakherkenning.

Cloudnavigatie geeft toegang tot realtime wegen- en verkeersinformatie om ritten gemakkelijker te plannen en vertragingen te vermijden. Het systeem kan ook informatie opvragen over lokale brandstofprijzen en parkeergelegenheid. Als de verbinding met de cloud wegvalt, houdt een ingebouwd navigatiesysteem het bereik in stand.

De ES beschikt nu over de ‘Hey Lexus’-boordassistent, die op stemcommando’s reageert. De bestuurder kan zo gemakkelijker telefoongesprekken voeren, de audio- en klimaatinstellingen regelen en informatie op internet zoeken. De boordassistent herkent 19 verschillende Europese talen en kan op informele opmerkingen reageren. Na de mededeling “Ik heb het koud” kan hij bijvoorbeeld de temperatuur in de auto verhogen.

e-Care Health Check Report

De DCM (datacommunicatiemodule), die de auto in staat stelt om met mobiele netwerken en het internet te communiceren, heeft ook nieuwe connectiviteitsfuncties gekregen. Voor extra gemoedsrust is het nu mogelijk om verbinding te maken met e-Care. In het zeldzame geval van een technische storing kan deze service ook advies aan de bestuurder verstrekken door autogegevens te diagnosticeren. Lexus volgt de auto voortdurend via het e-Care Health Check Report en stelt deze gegevens ter beschikking van de dealers. Zo kan de voorkeursdealer contact opnemen met de eigenaar om de auto op het ideale tijdstip in te plannen voor een onderhoudsbeurt.

Dankzij de DCM-upgrade hebben eigenaars nu ook op afstand toegang tot de ES via de Lexus Link-app voor smartphones. Hiermee kan de bestuurder op afstand de portieren vergrendelen of ontgrendelen, de alarmlichten activeren en de airconditioning of verwarming instellen voordat hij of zij in de auto stapt.

Wijzigingen in het interieur

Om het verblijf in de ES nog aangenamer te maken, is ook de middenconsole aan de voorkant van het interieur herzien. Deze bevat nu twee bekerhouders, terwijl de draadloze lader buiten het opbergvak is geplaatst en daardoor beter bereikbaar is. En waar eerst twee USB-A-poorten en één AUX-poort zaten, bevinden zich nu één USB-A-poort om geluidsbronnen met hoge resolutie af te spelen en één USB-C-poort om apparaten op te laden.

Een andere wijziging in het interieur van de auto betreft de keuze van de bekledingskleuren: Rich Cream is vervangen door Ammonite Sand.

Wijzigingen in het exterieur

Met de introductie van de nieuwe F SPORT Design-uitvoering worden nu ook wijzigingen in de uiterlijke verschijning van de ES aangeboden. In deze uitvoering onderscheidt de auto zich met zwarte 19-inch lichtmetalen velgen, keuze uit negen exterieur- en vier interieurkleuren, en een F SPORT Design-embleem op elk voorspatbord.

De Lexus ES modeljaar 2023 gaat in augustus in productie en de eerste leveringen volgen in oktober.

Story image
Ellen De Wilde PR Manager Toyota & Lexus BeLux
Facelift
Over Lexus Belgium