LEXUS EN VALERIAN-STER DANE DEHAAN STELLEN DE ‘SKYJET’ IN AVANT-PREMIÈRE VOOR IN MIAMI

LEXUS EN VALERIAN-STER DANE DEHAAN STELLEN DE ‘SKYJET’ IN AVANT-PREMIÈRE VOOR IN MIAMI

De SKYJET verschijnt in de volgende sciencefictionfilm van Luc Besson, “Valerian and the City of a Thousand Planets”

Acteur Dane DeHaan onthulde een replica van de ruimtejager die hij bestuurt in de film Valerian and the City of a Thousand Planets. Lexus organiseerde de avant-première van de ruimtejager SKYJET in Miami. En dat in het kader van een indrukwekkend evenement, dat de nieuwste lifestyleproducten en -activiteiten van het luxemerk in de kijker zette.

Het Valerian-projectteam ontwierp de SKYJET met de ambitie een voertuig te creëren dat duidelijk verankerd is in de realiteit, maar toch aansluit bij het universum van de film die zich over 700 jaar afspeelt. De ontwerpers werkten samen met de designers van Lexus om de hedendaagse stijlelementen van de huidige Lexus-modellen te integreren in de definitieve versie van de SKYJET.

Zo is de SKYJET getooid met een aangepaste versie van het bekende spoelvormige radiatorrooster van Lexus en vertonen de koplampen grote gelijkenissen met die van de langverwachte, erg atletische en aerodynamische Lexus LC coupé. Ook voor het interieur van de SKYJET putten de Valerian-ontwerpers inspiratie uit de recentste technologische ontwikkelingen van het merk op het vlak van artificiële intelligentie en human machine interface. Het verhaal verwijst ook naar een energiecapsule van de toekomst, geïnspireerd op de vernieuwende waterstofbrandstofcel die Lexus ontwikkelt. De eerste beelden van het ruimtetuig werden reeds in november onthuld, toen ook de trailer van de film voor het eerst werd uitgezonden.

Dane zei het volgende over de onthulling: “Ik wilde altijd al samenwerken met Luc Besson, want hij besteedt een bijna maniakale aandacht aan het kleinste detail van zijn films om het verhaal zo veel mogelijk verbeeldingskracht te geven. De samenwerking met Lexus voor de SKYJET is daar een perfect voorbeeld van. De spannende actiescènes van Valerian met de SKYJET-ruimtejager zullen zonder twijfel tot de meest sensationele momenten van de film behoren.”

De onthulling van de replica ging gepaard met een spectaculaire lichtchoreografie, waarna Dane op het podium kwam vertellen over de scènes die met de SKYJET werden gedraaid en over het werk op het plateau met zijn partner Cara Delevingne en regisseur Luc Besson.

Spiros Fotinos, directeur internationale marketing van het merk Lexus, voegde nog het volgende toe over het partnerschap: “Toen Luc voor het eerst zijn visie op Valerian voorstelde, begrepen we onmiddellijk dat hij onze ambitie deelde om verbazingwekkende ervaringen te creëren door het gewone te overstijgen. Het werk dat werd besteed aan het design en de technologieën van de SKYJET was een boeiende en creatieve oefening voor Lexus. Het plezier van met ons merk in een dergelijk avontuur te stappen, werd nog versterkt door het enthousiasme dat we bij onze ontwerpers en ingenieurs zagen toen we hen vertelden dat ze zouden meewerken aan een ruimtetuig!”

De komende zeven maanden - tot aan de release van de film in juli 2017 - zal Lexus een hele reeks evenementen organiseren voor fans van over de hele wereld, om hen onder te dompelen in het avontuur.

 

Voor meer informatie over Valerian and the City of a Thousand Planets kunt u terecht op:

Facebook: www.facebook.com/ValerianMovie

Twitter: http://twitter.com/ValerianMovie

Instagram: www.instagram.com/valerianmovie

#ValerianSKYJET #LexusLens

 

Over Valerian

De stripreeks Valérian et Laureline biedt de visionaire scenarist en regisseur Luc Besson emblematisch materiaal om een epische en moderne sciencefictionsaga te creëren.

Valerian (Dane DeHaan) en Laureline (Cara Delevingne) kregen als speciale agenten van de regering van de menselijke territoria de taak om de orde in het hele universum te bewaren. Onder leiding van hun commandant (Clive Owen) storten Valerian en Laureline zich in een missie die hen naar de indrukwekkende intergalactische stad Alpha brengt, een gigantische metropool waar duizenden verschillende soorten uit alle hoeken van het universum samenleven. Alpha telt 17 miljoen inwoners, die er zich mettertijd hebben gevestigd en die hun talenten, technologieën en middelen ten dienste stellen van de hele groep. Helaas delen niet alle burgers van Alpha die filosofie. Duistere machten vormen een zware bedreiging voor onze soort.

Over Lexus Belgium