LEXUS CREATES: ORIGAMI

LEXUS CREATES: ORIGAMI

 

•    Lexus begint met wereldwijd programma via sociale media dat kijkers aanmoedigt om mee te doen
•    Fabrikant van luxeauto’s werkt voor de eerste aflevering samen met de in Groot-Brittannië wonende origamikunstenares Coco Sato

Het Lexus Creates-initiatief is een nieuwe contentserie van het luxemerk. Dit socialemediaprogramma betrekt deelnemers bij informatieve en leuke activiteiten waarvan de onderwerpen verband houden met design en vakmanschap, twee kenmerken van het merk Lexus.  Dit wordt bereikt met de hulp van een aantal partners die de deelnemers via hun unieke talenten inspireren om creatief te zijn. Tegelijkertijd vergroten ze op deze manier de waarde van hun ambacht.

“Lexus zoekt vaak naar unieke manieren om ook buiten de autowereld verbinding te maken met zijn doelgroep. De mensgerichtheid en passie voor vakmanschap van het merk vormen een natuurlijke basis om contact te leggen en betrokkenheid te creëren rond thema’s die al interessant zijn gebleken voor onze doelgroep. De Lexus Creates-serie is daar een perfect voorbeeld van”, zegt Brian Bolain, General Manager van Lexus International. 

Voor de eerste aflevering van de serie werkt Lexus samen met de in Groot-Brittannië wonende origamikunstenares/takumi Coco Sato om de nauwgezetheid en creativiteit van de origamikunst tot leven te brengen. De Lexus Creates-serie stelt kijkers in staat om kennis te maken met de vaardigheden en lessen van Coco Sato, te beginnen bij een kat, gevolgd door een blad en dan een ingewikkeldere vlinder.   Coco Sato staat vooral erom bekend dat ze traditionele Japanse esthetiek vertaalt in kunstvormen met een uitzonderlijk modern accent. Met behulp van papier, stof, voedsel of eenvoudige elektronica creëert ze kunstwerken en openbare origami-installaties.

Sato werd geboren in Tokio en behaalde een bachelordiploma in de beeldende kunst aan Central Saint Martins in Londen. Haar werk is geïnspireerd door het dagelijks leven in haar geboorteland Japan en haar oprechte verlangen om grenzen te doen verdwijnen en begrip te kweken tussen verschillende culturen.
Sato’s werk verwijst naar een steeds snellere en in toenemende mate overbelaste wereld en onderzoekt de relatie tussen menselijke interactie, technologie, ruimte en natuur. Sato gelooft in de kracht van individuen om samen een statement te maken, een beweging te vormen of positieve verandering teweeg te brengen en laat zich daardoor motiveren in haar werk.  Ze deelt haar kunst en vaardigheden via sociale media en instructievideo’s en wil mensen aanmoedigen om dingen te maken en met hun handen te denken.

Door samen te werken met zo’n kunstenares, hoopt Lexus de waarde van creativiteit te versterken, de schoonheid van deze eenvoudige, tijdloze papieren vormen te laten zien en het effect te vergroten van de mensgerichte vaardigheden die worden gebruikt om de emotie in het werk van Coco Sato vast te leggen.     
 

Over Lexus Belgium