LEXUS BRENGT BERG IN BEWEGING BIJ HET FILMEN VAN DE NIEUWE LC 500

  • Nieuw filmpje maakt gebruik van baanbrekende projectiemapping om een voorsmaakje te geven van de nieuwe Lexus LC 500

  • De rijdende auto wordt gefilmd tegen een "bewegende" achtergrond die ontstaat door beelden in real time te projecteren op de flank van een berg in de Spaanse Sierra Nevada

  • Nieuwe film en “making of” nu te bekijken op de officiële YouTube-kanalen van Lexus

  • Nieuwe LC 500 coupé wordt in Europa gelanceerd in 2017

De LC 500 coupé maakte eerder dit jaar een sensationeel debuut als de grote ster van het autosalon van Detroit, voor zijn hybride versie, de LC 500h, werd onthuld op het autosalon van Genève. Nu spelen zijn briljante, dynamische design en ontwikkeling de hoofdrol in een filmpje dat de liefhebbers reikhalzend doet uitkijken naar zijn intrede op de markt volgend jaar.

De film is vanaf vandaag te bekijken op de YouTube-kanalen van Lexus, waar ook wordt getoond hoe het werd gemaakt: https://www.youtube.com/user/LexusEurope/videos.

Met dit filmpje wil Lexus de toeschouwer een immersieve visuele en audio-introductie geven tot de LC vooraleer ze de auto echt ervaren.

De film werd opgenomen in een afgelegen gebied in de Spaanse Sierra Nevada door de bekende motion designer Edgar Davey en een team specialisten in projectiemapping van QED Productions onder leiding van Paul Whigfield. De beelden van Davey nemen de kijker mee onder de huid van de LC 500 en gunnen hem een blik op componenten van zijn 473 pk V8-motor en de eerste tientrapsautomaat ter wereld. Om te garanderen dat ze correct werden weergegeven in de projectie tegen de gekartelde bergen – de natuurlijke achtergrond van de film en het doek waarop Davey zijn talent etaleert – moest Davey elke camera en projector heel nauwkeurig positioneren.

Er waren 20 medewerkers ter plaatse om de opnames te maken. Ze hadden precies drie nachten de tijd om Davey's beelden met behulp van de vier helderste projectoren ter wereld om te zetten in een boeiende film. Whigfield legt uit hoe groot de uitdaging was: “Ik denk niet dat dit een of twee jaar geleden mogelijk was geweest, het zou gewoon praktisch niet haalbaar zijn geweest. Je zou gemakkelijk iets gelijkaardigs in elkaar kunnen steken met artificiële middelen, maar als je deze opnames echt wil maken, sta je voor een ongelooflijke uitdaging.”

In de film accelereert de Lexus LC 500 op een bochtige bergweg en wanneer hij passeert, breekt het opwindende geluid van zijn motor de voorzijde van de rots open en verschijnt er een batterij pompende zuigers en draaiende tandwielen. In een andere scene draait een gezicht op de bergwand zich om om de LC 500 te zien voorbijrazen.

Dit baanbrekende opnameproject maakt geen gebruik van trucjes met door de computer gegenereerde beelden, maar realiseert een adembenemende reële projectiemapping op een ongeziene schaal.

Het team moest een groot aantal projectoren verbinden om een naadloze achtergrond van bewegende beelden op de bergflank te creëren, perfect synchroon met de voorbijsnellende LC 500 op de bochtige weg. Naast de aangrijpende projecties focust de film ook op een aantal design- en ontwikkelingskenmerken van de nieuwe coupé, zoals zijn verbluffende koetswerkdesign, het dak van koolstofvezel en de uitklapbare achterspoiler. In het interieur contrasteren ambachtelijke details zoals de stiknaden van de Alcantara-bekleding met suède-effect en het gesculpteerde oppervlak van de magnesium schakelpeddels aan het stuur met het hi-tech uitzicht van de 3D-instrumenten die de bestuurder begroeten bij het activeren van de startknop.

De nieuwe LC 500 reist momenteel door Europa voor een reeks preview events. De volgende halte is het Goodwood Festival of Speed, zijn debuut in het VK. Volg #LConTour voor verdere updates.

 

Over Lexus Belgium