Skip to Content

LEXUS 'ANTICIPATION' OP MILAN DESIGN WEEK 2016

LEXUS STELT 'LEXUS – AN ENCOUNTER WITH ANTICIPATION' VOOR IN SAMENWERKING MET DESIGNSTUDIO FORMAFANTASMA EN CHEF YOJI TOKUYOSHI

Lexus brengt zijn tentoonstelling 'Lexus – An Encounter with Anticipation' naar de Designweek van Milaan 2016, 's werelds grootste designtentoonstelling, beter bekend als Salone Del Mobile. De tentoonstelling, die van 12 tot 17 april plaats vindt in de Spazio Lexus - Torneria in Tortona, is het resultaat van een unieke samenwerking tussen het befaamde designteam van Studio Formafantasma en Michelin-chef Yoji Tokuyoshi.

Lexus nodigt bezoekers uit voor een onverwachte en nooit geziene ontmoeting in een unieke wereld vol anticipatie. Ze ontdekken er de essentie van Lexus' vakmanschap en kunnen aanschouwen hoe de technologie en designfilosofie van Lexus wordt omgevormd tot een esthetische en emotionele ervaring. Door te anticiperen op maatschappelijke behoeften en verlangens stelt de tentoonstelling voor wat tot nu toe ongezien is en belooft ze nieuwe vormen van verrassing en betovering. Zo krijgen bezoekers inzicht in hoe het merk gebruik maakt van anticipatie om verbazingwekkende ervaringen te creëren.

Formafantasma zal de tentoonstellingsruimte ontwerpen en installeren. De jonge designers achter de succesvolle Amsterdamse studio hebben al heel wat lof geoogst met hun productontwerpen. Ze kregen zelfs een nominatie voor de verkiezing van 'Designer van het Jaar' van de Wallpaper* Design Awards 2014. Chef Yoji Tokuyoshi is dan weer een rijzende ster in de culinaire wereld en staat bekend om zijn creativiteit en innovatie. Zijn nieuwe restaurant in Milaan, Ristorante Tokuyoshi, werd nauwelijks tien maanden na de opening bekroond met een Michelin-ster. De samenwerking tussen deze creatieve genieën uit Europa sluit naadloos aan bij de ambities van de tentoonstelling 'Lexus – An Encounter with Anticipation' om nieuwe designmogelijkheden te verkennen.

Formafantasma sprak over de inspiratie die ze opdeden tijdens hun bezoek aan Lexus in Japan. "We waren onder de indruk van de manier waarop Lexus zich inzet voor een uitmuntend vakmanschap, een integere productie en een verantwoord gebruik van technologie. We voelden de openheid en oprechtheid van het merk tot leven komen als de basis van anticipatie. Dat leidde tot het designconcept van transparantie. Transparantie anticipeert op een open en eerlijke toekomst die de maatschappij aanzet om gemeenschappelijke doelstellingen op het vlak van duurzaam gedrag en een progressieve levensstijl te vervullen."

Over transparantie zei chef Yoji Tokuyoshi het volgende: "Transparantie draait niet alleen om helder en duidelijk zijn. Transparantie is vaak een onzichtbaar iets dat je aan het denken zet. Het resulteert in anticipatie en versterkt de vreugde van de onthulling. Dat concept zou ik graag uitdrukken in de proeverij."

Anticipatie is dit jaar ook het thema van de Lexus Design Award. Deze internationale designwedstrijd stimuleert ideeën die bijdragen tot de maatschappij en ondersteunt toekomstige ontwerpers die met hun werk bouwen aan een betere toekomst. De creatieve werken van de twaalf finalisten van de Lexus Design Award 2016 zullen op dezelfde locatie worden tentoongesteld tijdens de Designweek van Milaan.

 

Meer informatie en foto's vindt u op:         

Lexus – An Encounter with Anticipation: http://www.lexus-int.com/lexus-design/

Website van de Lexus Design Award: www.lexusdesignaward.com

Instagram: https://www.instagram.com/lexusdesignaward/ @lexusdesignaward

Officiële hashtags: #MilanDesignWeek; #LDAnticipate; #LexusDesignEvent; #LDEncounters

 

OVERZICHT TENTOONSTELLINGEN

Titel

Lexus – An Encounter with Anticipation

Duur

12 april – 17 april  10.00 u. – 20.00 u. (Perspreview: 11 april  10.00 u. – 18.00 u.)

Locatie

Spazio Lexus - Torneria, Via Tortona 32, Milaan (Italië)

Thema

Anticiperen

Tentoongestelde stukken

  • Lexus – An Encounter with Anticipation, gecreëerd door prominente designers
  • De twaalf designs van de finalisten van de Lexus Design Award 2016

Organisator

Lexus International

 

DESIGNERPROFIELEN

Formafantasma - Designer

Andrea Trimarchi en Simone Farresin, twee Italiaanse ontwerpers gevestigd in Amsterdam, vormen samen Formafantasma, een innovatief designteam wiens werk wordt gekenmerkt door experimentele studies op materialen. Formafantasma verkent de relatie tussen de traditionele en lokale cultuur, kritische benaderingen van duurzaamheid en het belang van voorwerpen als culturele geleiders.

Door een brug te slaan tussen ambacht, industrie, voorwerp en gebruiker hebben ze een band gecreëerd tussen hun onderzoekspraktijk en een bredere designindustrie. Dat leverde hen bestellingen op van verschillende gerenommeerde modehuizen en retailmerken. Hun werk werd internationaal gepubliceerd en werd opgenomen in de permanente collecties van belangrijke musea zoals het MoMA in New York en het Londense Victoria and Albert Museum.

 

Yoji Tokuyoshi - Chef

Chef Yoji Tokuyoshi staat bekend als een van de meest innovatieve chefs van Milaan. Tokuyoshi, die bijna een decennium lang actief was in de Osteria Francescana onder leiding van chef Massimo Bottura, klom al snel op tot souschef en hielp het befaamde restaurant aan zijn tweede en derde Michelin-ster. In 2014 besloot hij er alleen voor te gaan en opende hij zijn eigen restaurant in Milaan, met een unieke herinterpretatie van de Italiaanse keuken. Tokuyoshi gaf het de naam 'Cucina Italiana Contaminata'. In amper tien maanden tijd verdiende het nieuwe restaurant zijn eigen Michelin-ster. Met zijn uitzonderlijke techniek en creativiteit creëert Tokuyoshi een heel nieuwe eetervaring met erg persoonlijke gerechten.

 

OVER DE DESIGNWEEK VAN MILAAN

's Werelds grootste designtentoonstelling, ook bekend als Salone del Mobile, met tal van afdelingen zoals meubels, mode en verscheidene wereldbefaamde merken. De tentoonstelling 'Lexus – A Journey of the Senses' oogstte in 2015 heel wat lof en won de onderscheiding voor meest entertainende tentoonstelling van de Milano Design Award-wedstrijd.

OVER DE LEXUS DESIGN AWARD

De Lexus Design Award, die in 2013 voor het eerst werd georganiseerd, is een internationale designwedstrijd voor opkomende creatievelingen uit de hele wereld. De onderscheiding stimuleert ideeën die bijdragen tot de maatschappij en ondersteunt toekomstige ontwerpers die met hun werk bouwen aan een betere toekomst. Ze geeft vier finalisten de unieke gelegenheid om samen te werken met een wereldbefaamde designer, prototypes te creëren van hun designs en ze vervolgens tentoon te stellen op een van de belangrijkste evenementen op de designkalender.

OVER LEXUS

Sinds het prille begin in 1989 heeft het merk wereldwijd een reputatie opgebouwd met zijn hoogwaardige producten en toonaangevende klantenservice. Lexus is marktleider inzake hybridetechnologie in het luxesegment en bouwt hybridewagens die de allerbeste innovatieve technologie verenigen met hoogstaande luxe. De evolutie van Lexus komt tot uiting in het progressieve design van zijn nieuwe modellen. Het typische spoelvormige radiatorrooster, de dynamische lichtbehandelingen en de gebeitelde lijnen creëren een opvallende en luxueuze look.

Contacteer ons
Aurélie Gerth Toyota Belgium
Aurélie Gerth Toyota Belgium
Over Lexus Belgium