Skip to Content

#LCOnTour: LEXUS LC DEBUTEERT TIJDENS GOODWOOD FESTIVAL OF SPEED

Nieuwe luxecoupé voert Lexus-gamma aan tijdens de klimkoers

 • Goodwood Festival of Speed viert officieel Brits debuut van Lexus LC

 • Luxecoupé rijdt befaamde klimkoers in de handen van internationale racesterren Mike Conway, Alex Wurz en Scott Pruett

 • Lexus LFA, RC F en GS F eveneens te zien op de klimkoers

 • De LC wordt de hoofdattractie op de Lexus-stand, naast de uiterst performante RC F en GS F, de RC coupé, de NX cross-over en de RX SUV

  De prestigieuze nieuwe Lexus LC krijgt een al even prestigieus debuut in het Verenigd Koninkrijk, waar hij te bewonderen is tijdens het Goodwood Festival of Speed (23 tot 26 juni).

  De internationaal befaamde autohappening op de terreinen van Goodwood House in Sussex bieden een passend podium voor de LC, een luxecoupé die sinds zijn voorstelling op het autosalon van Detroit eerder dit jaar door zowel kenners als het grote publiek wordt gelauwerd omwille van zijn revolutionaire stijl.

  De LC 500 met V8-motor maakt zijn opwachting in de klimkoers in de categorie 'First Glance', die is voorbehouden aan opwindende nieuwe modellen die nog niet op de markt zijn. Hij zal worden bestuurd door drie piloten: Mike Conway, die vlak na zijn deelname aan de 24 Uren van Le Mans met het Toyota Gazoo Racing Team naar Goodwood afzakt, Scott Pruett, meervoudig 'Grand Am'-kampioen met Lexus in Noord-Amerika en momenteel met een RC F actief in de sportwagencompetitie IMSA GT3, alsook Alex Wurz, voormalig Formule 1-kampioen en piloot bij Toyota Gazoo Racing.

  Festivalgangers kunnen de LC van dichtbij bewonderen op de Lexus-stand, waar hij trots staat te blinken naast de supersportwagen LFA, de RC F en de GS F, evenals de F Sport-versies van Lexus' recentste hybridemodellen: de RC 300h coupé, de NX 300h cross-over en de RX 450h luxe-SUV.

  De LC, Lexus' topcoupé, wordt in de lente van 2017 gelanceerd met twee krachtbronnen. De LC 500h 'full hybrid' combineert een 3,5-liter V6-benzinemotor met het volledig nieuwe meerfasige hybridesysteem van het merk om een snellere respons af te leveren voor authentieke topprestaties. De LC 500 is uitgerust met een 5.0 V8-benzinemotor, gekoppeld aan een nieuwe tientrapsautomaat, een primeur voor een luxewagen. De LC maakt tevens als eerste model gebruik van het nieuwe GA-L-platform van Lexus, dat een veel scherpere en meer geraffineerde rijervaring verzekert.

  Lexus zal ook deelnemen aan de Moving Motor Show, die het festival op 23 juni op gang trekt en waarbij bezoekers de ultraperformante Lexus RC F en GS F coupé kunnen testen op het Goodwood-domein.

Contacteer ons
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Over Lexus Belgium