Lage CO2 uitstootgegevens van de nieuwe Lexus NX 300h

Vanaf 116 g/km

De nieuwe Lexus NX 300h, die vanaf begin oktober in de showrooms verschijnt, kan lage CO2 uitstootwaarden voorleggen in vergelijking met zijn rechtstreekse concurrenten, nl. vanaf 116 g/km. 

In het segment van de luxe SUV's van gelijkaardige grootte en motorkracht stoten de meeste concurrenten heel wat meer uit.  Als je bovendien rekening houdt met de 197 pk systeemvermogen en het feit dat de NX 300h standaard wordt uitgerust met de e-CVT (die de functie uitoefent van automatische versnellingsbak), worden de verschillen nog groter. 

Dit heeft vooral een positieve invloed op de fiscaliteit.  Ter illustratie: de belasting op Voordeel Alle Aard voor de werknemer wordt gelimiteerd tot een nettobedrag vanaf € 94,67 per maand.  Ook de fiscale aftrekbaarheid voor bedrijven van 80% is in dit specifieke marktsegment uniek. 

Dit sterke resultaat wordt verkregen door de 10 jaren ervaring bij Lexus op het vlak van hybride aandrijvingen.  Eens te meer bewijst Lexus dat zijn benzine hybride aandrijving een perfect alternatief vormt voor de traditionele dieselmotoren.

Een overzicht van de CO2 cijfers vindt u op p.8 in de pdf prijzenfolder via de link hieronder.

 

Over Lexus Belgium