F Sport Design versie geeft  Lexus RX opvallende en sportieve uitstraling

F Sport Design versie geeft Lexus RX opvallende en sportieve uitstraling

  • Vijfde generatie RX krijgt een nieuwe F SPORT Design-uitvoering
  • Nieuwe 21-inch zwarte velgen en exterieurstyling voegen gedurfde accenten toe aan het coupéachtige RX-silhouet
  • Zeven opvallende exterieurkleuren en nieuwe interieuropties laten het markante Next Chapter-design van de RX nog beter uitkomen
  • Kenmerken RX rijdynamiek biedt de bestuurder op elk moment vertrouwen, comfort en controle
  • Te bestellen vanaf midden juli 2023

Voor de vijfde generatie van de pionier op het gebied van luxe SUV’s introduceert Lexus de F SPORT Design-uitvoering, die een onderscheidend en sportief exterieur combineert met meer interieurkleuren en comfort tegen een lagere prijs.

Sinds 1998, toen met de Lexus RX het segment van de luxe SUV’s ontstond, is het model voortdurend verbeterd om de verwachtingen van de klant te overtreffen. Zo werd in 2005 met de RX 400h het eerste geëlektrificeerde model voor de premium markt geïntroduceerd.

De huidige generatie van de RX is uitgebreid met een F SPORT Design-optie. Deze F SPORT Design-variant zal beschikbaar zijn voor de RX 450h+, de eerste plug-in hybride, en de zelfopladende hybride RX 350h, die allebei vorig jaar werden uitgebracht.

Een opvallend, gedurfd uiterlijk en een verbeterde aanwezigheid zijn onderdeel van deze visueel indrukwekkende auto, die in het midden van de RX-serie wordt gepositioneerd en daardoor toegankelijk is voor een groter aantal klanten.

F SPORT Design-elementen zorgen ervoor dat deze RX een echte blikvanger is. De zwarte honingraatgrille en luchtinlaten versterken de houding en aanwezigheid van de RX op de weg. Een zwarte onderbumper en zwarte achterbumper, beide voorzien van satijnzilveren inzetstukken, zorgen voor doelgerichte accenten. Daarnaast zijn er zeven premium carrosseriekleuropties, waaronder F White en Sapphire Blue, twee exclusieve F SPORT-kleuren.

Dynamische 21-inch zwarte velgen, met hetzelfde design als de F SPORT Performance-uitvoering maar met de kenmerkende glanzende afwerking van de F SPORT Design, en stijlvolle zwarte spiegelkappen completeren het bijzondere uiterlijk, dat een krachtige eerste indruk maakt.

F SPORT Design-modellen zijn herkenbaar aan een exclusief embleem met de legendarische Lexus F op een zilveren achtergrond aan de zijkant van de markante, coupéachtige RX. Deze vorm is een doorontwikkeling van de Next Level-styling van Lexus om de prestaties van de auto direct tot uitdrukking te brengen.

Binnenin ademt het strakke en ruime F SPORT Design-interieur de gastvrije luxe die de befaamde Takumi-ambachtslieden van Lexus hebben gecreëerd. Meerkleurige interieurverlichting en stoelen met een soepele bekleding van echt leder zijn standaard op de F SPORT Design-modellen. Deze vormen een aanvulling op vier kleurencombinaties voor het interieur, waaronder de lichte opties Ammonite Sand en Hazel.

De directe maar intuïtieve bediening voor de bestuurder is gebaseerd op het Tazuna-designconcept van Lexus, dat de positie en werking van de bedieningselementen en informatieschermen vereenvoudigt om de aandacht volledig op het rijplezier te richten.

De vijfde generatie van de RX-serie, die mechanisch ongewijzigd is gebleven voor de F SPORT Design-uitvoering, biedt nog steeds een bijzonder aangename rijervaring dankzij het lichte, stijve platform en het lage zwaartepunt, dat voor buitengewoon comfort en verfijning zorgt.

Met behulp van de Lexus Link-app zijn de zelfopladende hybride RX 350h en plug-in hybride RX 450h+ met ingebouwde navigatiesystemen nu nog zuiniger dankzij Predictive Efficient Drive, dat tijdens het rijden het gedrag van de bestuurder leert begrijpen via live navigatiegegevens. Op basis van het verwachte verkeer en de wegomstandigheden kan het systeem zo brandstofbesparende oplossingen bedenken. Zuiniger rijden wordt automatisch bereikt door het laden en ontladen van de batterij te optimaliseren bij hybride modellen en het gebruik van de volledig elektrische of hybride modus bij PHEV-modellen.

De nieuwe Lexus RX F Sport Design-uitvoering is te bestellen vanaf midden juli 2023.

Prijslijst 271x210_Lexus_ListePrix_RX_450h_MY24_0523_BNL_1.pdf - 2 MB
Ellen De Wilde PR Manager Toyota & Lexus BeLux

 

Over Lexus Belgium