DE NIEUWE LEXUS UX 250h

DE NIEUWE LEXUS UX 250h

  • Gedurfd design van een 'Creative Urban Explorer'
  • De eerste Lexus op het wereldwijde nieuwe GA-C-platform
  • Buitengewone koetswerkstijfheid en laag zwaartepunt voor onovertroffen wendbaarheid
  • Voorzien van gloednieuwe zelfopladende hybride aandrijflijn van de 4e generatie
  • Tweede generatie van het ‘Lexus Safety System +’ standaard op alle versies in EU-landen

De nieuwe Lexus UX biedt de innovatieve luxe en veiligheid die we van het merk gewend zijn, in combinatie met sterke nieuwe designelementen en ultra-efficiënte nieuwe aandrijflijnen. Voor vele klanten zal de UX niet alleen hun eerste Lexus zijn, maar ook hun eerste luxe wagen.

De naam UX is ontleend aan het algemeen concept dat het ontwerpteam voor ogen had en omschrijft de missie van de wagen: Urban + X-over (cross-over) = UX.

De Lexus UX is ontworpen voor de moderne urban explorer met een voorliefde voor een frisse, eigentijdse en dynamische kijk op luxueus rijplezier, die niet alleen op zoek is naar wat nieuw en opwindend is, maar ook naar een model dat bij zijn levensstijl past.

Dankzij zijn dynamische houding biedt de UX een snelle, boeiende en Lexus-soepele manier van rijden, waardoor de wagen een unieke, nieuwe verschijning is binnen het luxe segment van compacte cross-overs.

De UX is de eerste Lexus die gebouwd werd op het nieuwe Global Architecture - Compact (GA-C) platform. Een lichte, maar bijzonder stijve structuur, een uitzonderlijk laag zwaartepunt en een verfijnde afstelling van de ophanging bezorgen de UX naast een onberispelijk weggedrag en voorbeeldig rijcomfort ook een typisch rijkarakter.

De UX is verkrijgbaar in twee versies. De UX 250h heeft een zelfopladende hybridekrachtbron van de vierde generatie op basis van een uiterst efficiënte nieuwe 2,0-liter viercilinderbenzinemotor die speciaal voor dit platform werd ontwikkeld. Op geselecteerde markten is er ook de UX 200, die wordt aangedreven door een bijna identieke 2,0-liter benzinemotor met verhoogd thermisch rendement. De UX 200 is niet beschikbaar in België en Luxemburg. 

LEES MEER OVER DE NIEUWE LEXUS UX 250h IN BIJGEVOEGD DOSSIER

Contacteer ons
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Stephan Lesuisse Toyota Belgium
Over Lexus Belgium