De nieuwe Lexus NX Overtrail

De nieuwe Lexus NX Overtrail

  • De nieuwe versie van Lexus’ middelgrote luxe SUV staat garant voor rustige en aangename ritten, of u nu door de stad of op de autosnelweg rijdt
  • Opvallende exterieurstyling met buitenspiegels, portiergrepen, dakrails, sierlijsten en spindelvormige grille in bijpassende zwarte afwerking
  • 15 mm hogere ophanging voor een grotere bodemvrijheid en een indrukwekkend zicht voor de bestuurder
  • Nieuwe matzwarte 18-inch lichtmetalen velgen met terreinbanden
  • Exclusief voor de Overtrail-uitvoering: nieuwe zandkleurige metallic exterieurlak Moon Desert en interieur met combinatie van Black en Khaki
  • De NX Overtrail is vanaf heden beschikbaar

Met de Overtrail-uitvoering introduceert Lexus een nieuwe versie van zijn NX, een middelgrote luxe SUV met een doelgericht, premium imago dankzij speciale stylingdetails en verbeteringen om ook op landelijke wegen vlot vooruit te komen. ​

Het Lexus Next Chapter-ontwerp van de NX krijgt een nieuwe invulling met een verhoogde ophanging en de montage van nieuwe 18-inch lichtmetalen velgen met dikke terreinbanden. De buitenspiegelbehuizingen, portiergrepen, wielkastlijsten en dakrails, metallic zwarte raamlijsten en matzwarte velgen hebben een uniforme zwarte afwerking. De spindelvormige grille krijgt extra nadruk dankzij een licht metallic gepolijst frame en maaspatroon.

Deze details vormen een mooi contrast met de nieuwe lakkleur Moon Desert, een zandkleurige metallic tint die exclusief is voor de Overtrail-uitvoering (er zijn zes andere kleuren verkrijgbaar). ​ De naam LEXUS op de achterklep is uitgevoerd in het grijs, wat de auto een opvallend accent geeft.

Het interieur heeft ook een exclusieve uitstraling, met sportstoelen voor die een bekleding van Black kunstleder en zijsteunen in Khaki hebben. De portierpanelen en het opbergvak in de middenconsole zijn ook afgewerkt in bijpassend Khaki, met nieuwe Geo Layer-sierlijsten die geïnspireerd zijn op de patronen van natuurlijke gesteentelagen.

Door de 15 mm hogere ophanging is de totale hoogte van de auto toegenomen tot 1675 mm, wat zorgt voor een grotere bodemvrijheid en een indrukwekkend zicht op de omgeving voor de bestuurder. Omdat de bodemvrijheid is toegenomen tot 200 mm, kan de Overtrail-uitvoering ook op onverharde wegen uit de voeten. De dynamische prestaties zijn verder verbeterd met extra verstevigingen aan de achterkant.

Trouw aan het principe van Omotenashi (Japanse gastvrijheid) rust Lexus de NX Overtrail uit met voorzieningen die het leven van de inzittenden comfortabel, ontspannend en rustgevend maken. Zo maakt het airconditioningsysteem gebruik van nanoe-X, een geavanceerde luchtkwaliteitstechnologie die ontelbare minuscule watermoleculen door het airconditioningsysteem laat stromen. Hiervan is bewezen dat het bacteriën, virussen, schimmels en nare geurtjes bestrijdt, terwijl het ook een hydraterend effect heeft om het haar en de huid van de inzittenden te verfrissen.

Het gedeelte voor inzittenden kan ook bijdragen aan het persoonlijke welzijn door middel van de sfeerverlichting. Dit systeem zorgt voor een zachte, indirecte verlichting van de voetruimtes, portierpanelen en middenconsoles, met keuze uit 64 verschillende kleuren. Hiervan zijn er 14 door Lexus geselecteerd om verschillende, op de natuur geïnspireerde stemmingen te weerspiegelen.

De nieuwe Overtrail-uitvoering is vanaf heden beschikbaar op de AWD-versie van beide NX-aandrijflijnen, de NX 350h hybride en de NX 450h+ plug-inhybride.

Prijzen:

  • NX 350h AWD Overtrail 74.170,00 € BTW incl
  • NX 450h+ AWD Overtrail 79.510,00 € BTW incl
Uitrusting NX 350h - NX 450h+ range overview 27.03.2024_BENL.pdf - 164 KB
Ellen De Wilde PR Manager Toyota & Lexus BeLux

 

Lifestyle
Over Lexus Belgium