De nieuwe Lexus LC 'Hokkaido edition' biedt grand touring-plezier en straalt passie uit

De nieuwe Lexus LC 'Hokkaido edition' biedt grand touring-plezier en straalt passie uit

  • Limited Edition Lexus LC Coupé en LC Convertible geïnspireerd op het vulkaaneiland Hokkaido in Japan
  • Zwart / bordeauxrood interieur creëert een bijzondere sfeer voor bestuurder en passagier
  • Ontspannen en toch opwindende rijervaring, die doet denken aan de adembenemende bergwegen van de Hokkaido-regio

Lexus lanceert een speciale editie van zijn paradepaardjes Lexus LC Coupé en LC Convertible. De Hokkaido Edition is dit jaar in Europa beperkt tot 40 auto's per carrosserietype en combineert een opvallend dynamisch exterieur met grand touring-verfijning.

De speciale editie ontleent zijn naam en geest aan het eiland Hokkaido in Noord-Japan. Beroemd om zijn vulkanen, is het ook de thuisbasis van de Shibetsu-proeftuin van Lexus, waar geweldige auto's zoals de Lexus LFA supercar werden ontwikkeld en geperfectioneerd. De Lexus LC werd hier ook minutieus afgesteld door 'Takumi'-master drivers van Lexus.

De sportversie van de Hokkaido is verkrijgbaar in Radiant Red, Sonic Platinum, F White en Graphite Black en is voorzien van stoere 21" lichtmetalen velgen en een exclusieve zwarte, spindelvormige grille en sierelementen, LED-koplampen en achterlichten in 'afterburner'-stijl. Het dak van de cabriolet kan worden besteld in een opvallende rode stof (rood exterieur / zwart interieur). ​ ​

De ingenieurs van Lexus hebben de auto in vurige passie gedrenkt, die in evenwicht wordt gehouden door een raffinement - wat dit de perfecte auto maakt om in te ontspannen tijdens een onvergetelijke roadtrip. Deze dualiteit komt tot uiting in het opvallende zwarte/bordeauxrode interieur dat zijn vulkanische achtergrond weerspiegelt, waarbij rood domineert aan de bestuurderskant, in balans gebracht door een meer rustgevend zwart voor de passagiersruimte.

De regio Hokkaido staat bekend als een luxe reisbestemming, met zijn weelderige bergbossen en 'Onsen'-spa's, maar onderscheidt zich ook door zijn vele prachtige wegen die het decor vormden voor de dynamische kwaliteiten van de Lexus LC. Aangedreven door een 3,5-liter V6 Multi-Stage Hybrid (LC 500h) of een hoogtoerige 5,0-liter V8 benzinemotor (LC 500 en LC 500 Convertible), belichaamt dit model volledig de Lexus Driving Signature, met zijn lineaire acceleratie, wegligging en remmen die precies zijn afgestemd op de intenties van de bestuurder.

De Lexus LC Hokkaido Edition is vanaf april 2022 te koop. Prijzen (inl. BTW):

  • LC 500 Hokkaido Edition - € 125.330
  • LC 500h Hokkaido Edition - € 124.830
  • LC 500 Convertible Hokkaido Edition - € 138.300
Technische fiche LC 500 - LC 500h Technische fiche - NL.pdf - 723 KB Technische fiche LC 500c Technische fiche LC 500c - NL.pdf - 726 KB
Ellen De Wilde PR Manager Toyota & Lexus BeLux
Facelift
Over Lexus Belgium